Actie Kerkbalans 2021


Het afgelopen jaar heeft de kerk veel inkomsten gemist door de coronacrisis. Maar de kerk wil er natuurlijk juist in tijden van crises ook voor u zijn! Geeft u ook om onze kerk? Steun ons dan met de Actie Kerkbalans! Op zaterdag 16 januari om 13.00 uur luidden de klokken in Losser traditiegetrouw de actie in.
 

‘Geef vandaag voor de kerk van morgen’


Steun uw plaatselijke kerk!
Kerkbalans is een gezamenlijke landelijke actie van o.a. de Rooms-Katholieke Kerk en de Protestantse Kerk (PKN). Met hun bijdrage aan de Actie Kerkbalans maken de leden van de deelnemende kerkgenootschappen hun betrokkenheid bij het kerkelijk leven duidelijk. Jaarlijks vragen de kerken hun leden in de tweede helft van januari om een financiële bijdrage te leveren aan hun eigen plaatselijke kerk.

De kerk krijgt geen subsidie
Onderhoud van het gebouw, maar ook het personeel en missionaire en maatschappelijke projecten kosten veel geld. Daarom is er de Actie Kerkbalans. De actie loopt dit jaar van 16 t/m 30 januari.

Inluiden Kerkbalans 2021 in Losser
In Losser werken de Geloofsgemeenschap Katholiek Losser en de Protestantse Gemeente Losser samen bij de start van de actie. Die start vond de laatste jaren steeds plaats in de oude Martinustoren, waar ruim 200 jaar geleden katholieken en protestanten van Losser elkaar nog de kerk ‘uitvochten’.
Tegenwoordig gaat het er gelukkig heel wat vredelievender aan toe. Met het luiden van de drie klokken van de oude toren wordt op zaterdag 16 januari om 13.00 uur gezamenlijk het startsein gegeven voor Kerkbalans 2021. Tegelijkertijd beieren ook de klokken van de H. Maria Geboortekerk, van de Protestantse kerk en van kapel Oldenhove.

Helaas mag er bij het ‘inluiden’ deze keer door de beperkingen die het coronavirus oplegt dit jaar geen publiek aanwezig zijn en ook de aansluitende bijeenkomst met de medewerkers komt te vervallen.
Ook verder wordt de actie geheel ‘coronaproof’ georganiseerd.

Geef gul!
Binnenkort ontvangt u een folder van uw kerk voor een bijdrage. Die kunt u hieronder ook alvast lezen. Geef gul! We hebben het nodig, juist in deze tijd!

 
  • Glanerbrug:
Hier leest u de folder voor Actie Kerkbalans voor de O.L.V. van de H. Rozenkranskerk: Actie Kerkbalans Glanerbrug 2021
U kunt uw gift overmaken op rekeningnummer: NL86 RABO 0130374946 t.n.v. RK Parochie Maria Vlucht Glanerbrug

 
  • Lonneker:
Hier leest u de folder voor Actie Kerkbalans voor de Jacobus de Meerderekerk: folder Actie Kerkbalans Lonneker 2021
U kunt uw gift overmaken op rekeningnummer: NL10 RABO 0129601187 t.n.v. RK Parochie Maria Vlucht Lonneker
 
  • Losser:
Hier leest u de folder voor Actie Kerkbalans voor de H. Maria Geboortekerk: folder Actie Kerkbalans Losser 2021
U kunt uw gift overmaken op rekeningnummer: NL24 RABO 0337321779 t.n.v. RK Parochie Maria Vlucht inzake Kerkbijdrage Katholiek Losser

 
  • Overdinkel:
Hier leest u de folder voor Actie Kerkbalans voor de Gerardus Majellakerk: folder Actie Kerkbalans Overdinkel 2021
U kunt uw gift overmaken op rekeningnummer: NL65 RABO 0130336815 t.n.v. R.K. Parochie Maria Vlucht Overdinkel, o.v.v. uw gezinsnummer.


 

Geef slim!
Uw bijdrage aan Kerkbalans is (deels) aftrekbaar voor de belasting. Doet u een periodieke gift? Dan kunt u het volledige bedrag aftrekken. Zo krijgt u van de belastingdienst meer terug!
U leest hier alles over op kerkbalans.nl/geefslim


 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Over-winnen
door
Jongerenwerker Ans te Lintelo
Ongelofelijk!
door
past. werkster Carla Berbée

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP