Actie Kerkbalans 2023

Deze winter is koud voor de parochie. 
De gasprijs valt tegen. Inmiddels stoken we minder of helemaal niet. Zodat onze inkomsten niet door de schoorsteen gaan. Een kerk krijgt immers geen subsidie. Ook geen energiesubsidie. Wij moeten zelf de broek ophouden. 
‘Geef vandaag voor de kerk van morgen': Onze voorouders hebben dat gedaan. Het spek op onze botten hebben we van hen. Maar we vermageren. Al jaren krijgen we minder binnen dan we moeten uitgeven. We konden het pastoraat financieren en de gebouwen onderhouden, dankzij onze voorouders. Zij gaven voor hun kerk toen én voor de kerk van ons, vandaag. Maar we teren in. Wij zouden de kosten voor de kerk van vandaag voor eigen rekening moeten willen nemen. En net als onze voorouders ook geven voor de kerk van morgen. 
U ziet in de wekelijkse nieuwsbrief dat er veel moois gebeurt. Klein en nauwelijks spectaculair; te vergelijken met boomknoppen in de winter.
Wat gun ik onze jongvolwassenen dat ze kunnen blijven groeien in geloof. 
Geef vandaag ook voor de kerk van morgen. Dank u wel!
Pastoor Daggenvoorde, namens het parochiebestuur


Steun uw plaatselijke kerk!
Kerkbalans is een gezamenlijke landelijke actie van o.a. de Rooms-Katholieke Kerk en de Protestantse Kerk (PKN). Met hun bijdrage aan de Actie Kerkbalans maken de leden van de deelnemende kerkgenootschappen hun betrokkenheid bij het kerkelijk leven duidelijk. Jaarlijks vragen de kerken hun leden in de tweede helft van januari om een financiële bijdrage te leveren aan hun eigen plaatselijke kerk. 
Wilt u meer weten? Lees dan de laatste Nieuwsbrief over Actie Kerkbalans!

De kerk krijgt geen subsidie
Onderhoud van het gebouw, maar ook het personeel en missionaire en maatschappelijke projecten kosten veel geld. Daarom is er de Actie Kerkbalans.
De actie loopt dit jaar van 14 t/m 28 januari. Maar ook daarna mag u natuurlijk altijd doneren!

Inluiden Kerkbalans 2023 in Losser
In Losser werken de Geloofsgemeenschap Katholiek Losser en de Protestantse Gemeente Losser samen bij de start van de actie. Die start vond de laatste jaren steeds plaats in de oude Martinustoren, waar ruim 200 jaar geleden katholieken en protestanten van Losser elkaar nog de kerk ‘uitvochten’.
Tegenwoordig gaat het er gelukkig heel wat vredelievender aan toe.
Met het luiden van de drie klokken van de oude toren door katholieke en protestantse kinderen werd op zaterdag 14 januari om 13.00 uur gezamenlijk het startsein gegeven voor Kerkbalans 2023. Tegelijkertijd beierden ook de klokken van de H. Maria Geboortekerk, van de Protestantse kerk en van kapel Oldenhove. 
Aansluitend sprak pastoor Daggenvoorde van parochie Maria Vlucht in de H. Maria Geboortekerk over het belang van de actie en speelde organist Carlo van den Beld op het orgel. Daarna was er koffie en tijd om na te praten in het parochiecentrum van de H. Maria Geboortekerk.

Foto's en video:
 
 
Geef gul!
Binnenkort ontvangt u een folder van uw kerk voor een bijdrage. Geef gul! We hebben het nodig, juist in deze tijd!
Geef slim: kijk op deze pagina van de Belastingdienst welke voorwaarden er zijn, zodat u uw gift kunt aftrekken van de belasting.

Glanerbrug:
Hier leest u de folder voor Actie Kerkbalans voor de O.L.V. van de H. Rozenkranskerk: folder Actie Kerkbalans Glanerbrug 2023
U kunt uw gift overmaken op rekeningnummer: NL86 RABO 0130 3749 46 t.n.v. RK Parochie Maria Vlucht Glanerbrug

Lonneker:
Hier leest u de folder voor Actie Kerkbalans voor de Jacobus de Meerderekerk: folder Actie Kerkbalans Lonneker 2023
U kunt uw gift overmaken op rekeningnummer: NL10 RABO 0129 6011 87 t.n.v. RK Parochie Maria Vlucht Lonneker

Losser:
Hier leest u de folder voor Actie Kerkbalans voor de H. Maria Geboortekerk: folder Actie Kerkbalans Losser 2023
U kunt uw gift overmaken op rekeningnummer: NL24 RABO 0337 3217 79 t.n.v. RK Parochie Maria Vlucht inzake Kerkbijdrage Katholiek Losser

Overdinkel:
Hier leest u de folder voor Actie Kerkbalans voor de Gerardus Majellakerk: folder Actie Kerkbalans Overdinkel 2023
U kunt uw gift overmaken op rekeningnummer: NL65 RABO 0130 3368 15 t.n.v. R.K. Parochie Maria Vlucht Overdinkel, o.v.v. uw gezinsnummer.


 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Bidden voor vrijwilligers
door
pastoor Paul Daggenvoorde
Verheugt u en juicht
door
parochievicaris Willy Rekveld

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP