Advent Wonder Wandeling in Haaksbergen


Advent Wonderwandeling in Haaksbergen

In de Advent van 2016 zijn we begonnen met een wondermooie traditie in de Pancratiuskerk te Haaksbergen: de Advent Wonder Wandeling. Door Corona en andere omstandigheden kon dat de afgelopen jaren niet doorgaan, maar dit jaar zetten we voor u de deuren weer wijd open en de kaarsjes klaar. We gaan op weg naar Bethlehem.

Voor wie het nog niet kent: het draait om Stilte en om Horen. Beide met een hoofdletter. In deze wereld vol lawaai, haast en hectiek is het vaak moeilijk om aan verstilling toe te komen. Terwijl we het allemaal zo nodig hebben. In deze tijden van crises meer dan ooit.

Wees daarom allemaal van harte welkom. Kom, breng uw (klein)kinderen mee en wandel door de kerk naar de kerststal. Steek een kaarsje op voor wie of wat u dierbaar is. Geniet de schoonheid en Hoor de Stilte. En wie weet waar de weg naar Bethlehem u brengt.

Zaterdag 17 december 2022 van 17.00 tot 21.00 uur in de Pancratiuskerk te Haaksbergen.

 
 
Advent is een tijd van stil worden en luisteren, van bezinning.
Alles roept daartoe op: het donker, korter en kouder worden van de dagen, de lezingen en liederen in de kerk, de liturgische kleur paars…
“Advent, dat is dromen Dat Jezus zal komen”


Ook zeer geschikt voor kinderen! Want:
Sterren. Je kent ze wel. Ze stralen aan de donkere hemel, ze schitteren in julie kerstboom of voor jullie raam, of ze zijn jouw helden: die ene voetballer of F1-coureur, die ene zangeres of filmster (daar heb je al; ‘ster’). In jouw leven zul je vele sterren ontmoeten. Een paar ken je al: je ouders, je broertjes of zusjes, je opa en oma, je vrienden, je schooljuf … allemaal sterren die licht verspreiden in jouw leven.

Er is een heel mooi verhaal over een heel bijzondere ster. Wie of wat dat is verklappen we nog niet. Je mag de ster zelf komen zoeken en ontmoeten. Wel geven we je alvast en paar hints. Nou ja, vragen…
Weet jij waar het kindje Jezus geboren is? In welke stad? Weet jij wie er allemaal op bezoek kwamen? Weet jij hoe de drie Koningen (ze heten ook wel de Wijzen uit het Oosten) de stal vonden? Wil ook jij die stal vinden waar Jezus geboren is?
Kom dan op 17 december tussen 17.00 en 21.00 uur naar de Pancratius kerk Haaksbergen. Ga op weg naar de stal volg de ster steek een kaarsje aan voor iemand die dat nodig heeft…

 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Bidden voor vrijwilligers
door
pastoor Paul Daggenvoorde
Verheugt u en juicht
door
parochievicaris Willy Rekveld

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP