Afscheidsviering Carla Berbée druk bezocht


Vrijdag 17 november 2023 nam Carla Berbée op feestelijke wijze afscheid van de parochies van Zuidoost Twente en van het pastoraal team. De St. Jankerk in Enschede was goed gevuld met parochianen uit alle geloofsgemeenschappen.

Carla reflecteerde op de vele aspecten van haar werk als pastoraal werkster. Ze heeft het pastoraat ervaren als een stad, als een huis; als een weg; als een boom; als een schat en als teken van hoop. Bij elk aspect stond ze stil bij die betekenissen; bij alle gesprekken en ontmoetingen, bij het vele lief en leed die ze mocht begeleiden, aanhoren en meeleven. 

Veel teksten en gebeden werden voorgelezen en kaarsen in alle kleuren - de veelkleurigheid van het pastoraat - werden aangestoken door vele vrijwilligers. De koren van Enschede en alle aanwezigen hebben het geheel opgeluisterd met prachtige, toepasselijke liederen. 

Na afloop van de viering was er gelegenheid om persoonlijk afscheid van Carla te nemen. Ze werd goed verwend met vele cadeaus en bijdragen voor de caritas en De Wonne. Ook voor de inwendige mens werd goed gezorgd, waarvoor veel dank aan de vrijwilligers. 

Hieronder kunt u de viering terugkijken en hier vindt u het liturgieboekje met de bijzondere thema's: Pastoraat is als...

 
 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente columns

Teken van liefde
door
parochievicaris Willy Rekveld
Zaaien en oogsten
door
past. werker Frank de Heus

Bekijk meer columns

Like ons op Facebook

TOP