Allerzielen in Maria Vlucht 2021


Allerzielen in Maria Vlucht: dinsdag 2 november
In al onze kerken bent u van harte welkom. Reserveren is niet nodig. U kunt altijd even in een kerkbank plaatsnemen voor een moment stilte en een persoonlijk gebed. Na het bezoek aan de kerk kan de begraafplaats bezocht worden.

Glanerbrug:
De O.L.V. van de H. Rozenkranskerk is open tussen 18.00-20.00 uur. Daar kunt u op eigen gelegenheid terecht en wordt het kruisje van de overledene overhandigd. Ook is er gelegenheid om even te bidden, een kaars op te steken of een kort gesprek. Tezelfder tijd is het kerkhof open en met fakkels verlicht.
Let op: er is geen reguliere, openbare viering. 

Overdinkel: 
Viering om 18.30 uur in de Gerardus Majellakerk waarbij de overledenen van het afgelopen jaar speciaal worden herdacht.
Nabestaanden zijn in de gelegenheid om een kaars aan te steken en het gedachteniskruisje van hun overledene in ontvangst te nemen. Dynamique zal het geheel muzikaal met passende zang begeleiden. Na afloop van de viering wordt op het kerkhof gebeden en de graven worden gezegend. Inklusief het colombarium (de urnenmuur).

Lonneker:
Gezongen gebedsviering om 19.00 uur in de Jacobus de Meerderekerk. Tijdens deze dienst wordt de naam van uw overleden dierbare genoemd en een kaarsje ontstoken. Aan het einde van de viering gaan we met zijn allen naar het kerkhof voor de zegening van de graven. Daarna komt de voorganger weer in de kerk en zal het kruisje persoonlijk worden overhandigd. Bij verhindering is vanaf 5 november het kruisje af te halen bij parochiesecretariaat.

Losser:
Doorloopviering tussen 18.00 uur en 20.00 uur in de H. Maria Geboortekerk. Bij het volgen van de aangegeven looproute kan men een kaarsje ontsteken, een herinneringskaartje en witte steentjes in ontvangst nemen. In de kerk klinkt muziek, terwijl met regelmaat de namen van de overledenen - van de laatste 12 maanden - genoemd worden. Stilte is gewenst wanneer om 18.15 uur, 19.00 uur en 19.45 uur een kort woord van ‘troost en bezinning’ met als thema ‘Ik vergeet jou nooit’ wordt uitgesproken.
Net als voorgaande jaren jaar zal de begraafplaats met fakkels sfeervol verlicht zijn. Rond 19.50 uur vindt er - op symbolische wijze - de zegening van de graven plaats.


Lees ook: onze inspiratiepagina over Allerheiligen en Allerzielen.

 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Met vallen en opstaan
door
pastoor Paul Daggenvoorde
Wat gij wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander
door
past. werker Frank de Heus

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP