Aswoensdag

Woensdag 14 februari 2018 is het niet alleen Valentijnsdag, maar ook Aswoensdag. Het begin van de Veertigdagen- ofwel Vastentijd, waarin we ons voorbereiden op Pasen. U kunt voor een askruisje of een alternatief ritueel op diverse locaties binnen onze parochie terecht. 

  • Losser, H. Maria Geboortekerk: 9.30 uur mmv pastor Monninkhof en het dameskoor (askruisje)
  • Lonneker, H. Jacobus de Meerderekerk: 19.00 uur mmv parochiële werkgroep (alternatief ritueel)
  • Overdinkel, De Overkant (tegenover H. Gerardus Majellakerk): 9.30 uur mmv pastor Rekveld (askruisje)
  • Overdinkel, H. Gerardus Majellakerk: 19.00 uur mmv parochiële werkgroep en koor Dynamique (alternatief ritueel)
  • Glanerbrug, OLV van de H. Rozenkranskerk: 19.00 uur mmv pastor Monninkhof en het herenkoor (askruisje)
Boodschap kardinaal Eijk
Kardinaal Eijk heeft een jaarlijkse vastenbrief geschreven 'Met Christus op weg naar Pasen', waarin hij ons aanspoort te bezinnen en oproept ons te onthaasten door stil te staan bij de dingen die echt belangrijk zijn, zodat we op de goede weg blijven - de weg van een goede christen. De weg naar Christus, de Bron van levend water, de oase die ons echte rust geeft. 'Van harte wens ik u toe dat de Veertigdagentijd voor u een gezegende tijd mag zijn, waarin u met Christus op weg bent naar Pasen'.
Lees hier de hele boodschap: Boodschap kardinaal Eijk Vastenbrief 2018

Boodschap Paus Franciscus
Paus Franciscus roept in zijn boodschap voor de veertigdagentijd iedereen op om de kilte en het egoïsme uit het hart te verjagen en de vreugde van het geloof te herontdekken. 
Het geloof schenkt ons het alternatief van het gebed, het vasten en het geven van aalmoezen: 'Het gebed maakt het mogelijk om zelfbedrog uit te roeien en de troost te vinden die God ons schenkt (…) Met het geven van aalmoezen verjagen wij de hebzucht uit ons hart en leren wij onze naaste opnieuw herkennen als broer en zuster. Beschouw elk verzoek om hulp als een verzoek dat rechtstreeks van God afkomstig is. Beschouw het geven van aalmoezen als onderdeel van Gods genereuze plan om zijn kinderen in nood te helpen'.

Start Vastenactie
Aswoensdag betekent ook de start van het jaarlijkse Vastenactieproject (Even minderen voor een ander). Dit jaar richt het campagneproject zich op 300 hiv-positieve mannen en vrouwen in Zambia die weduwe/weduwnaar of alleenstaande (pleeg-)ouders zijn, die een laag inkomen hebben en die gemiddeld zo’n zes tot acht personen in hun huishouden tellen. Het doel van dit project is om de onafhankelijkheid van deze mensen (100 per jaar, drie jaar lang) te vergroten door ze te trainen op ondernemerschap en manieren om in hun levensonderhoud te voorzien. Meer informatie vindt u op: www.vastenactie.nl

Meer informatie over Aswoensdag en de Veertigdagentijd
Alles over Aswoensdag en de Veertigdagentijd vindt u op onze speciale inspiratiepagina!


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Stil
door
pastoor Paul Daggenvoorde
Zeven lichten van dankbaarheid
door
past. werker Frank de Heus

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP