Brook Duo komt naar Losser


De Kerkentour van het ‘Brook Duo’ trok in de afgelopen jaren in totaal al ruim 30.000 bezoekers naar de kerken. Zij luisterden er naar winterse vertellingen en liedjes in de streektaal. Het zijn altijd streekromanachtige verhalen over de belevenissen van plattelandsfamilies die lief en leed met elkaar delen. Thema’s waren ‘recht en onrecht’, ‘hoogmoed’ en andere menselijke zwakheden.

Na twee jaar van coronarust doet het Brook Duo nu ook Losser weer aan.

Schrijver Gert-Jan Oplaat uit Markelo heeft een nieuw verhaal geschreven met de titel ‘Tweeduusterschavuit’. Het verhaal wordt ondersteund met dialectliedjes, gedichtjes, lichtshow, beelden en afsluitend het ‘Stille nacht’.

Over de Tweeduusterschavuit

In 2010 wordt bij Nienke van der Weij een mysterieus pakketje bezorgd. De inhoud roept veel vragen op. Van haar wordt verteld dat ze heet zigeunerbloed in haar aderen heeft, terwijl anderen beweren dat ze van Italiaanse komaf is.
Nieuwsgierig naar haar onopgeloste verleden komt ze in contact met Hannes die bekend staat als de Tweeduusterschavuit omdat hij begin jaren zeventig in de schemering vaak als stroper onderweg was om naast zijn kleine boerderijtje wat bij te verdienen.
Op zoek naar haar verleden belandt ze op de ‘Pauwenhoeve’, een boerderij waar haar moeder een pension runde. Met veel emotie, een kettinkje met Geloof, Hoop en Liefde, een verdwenen doopjurkje en de eerlijkheid van de Tweeduusterschavuit komt ze dichter bij de waarheid …… vindt Nienke de waarheid en de rust?
  • Waar: Protestantse kerk Losser
  • Wanneer: woensdag 14 december 2022
  • Tijd: 20.00 uur. Kerk open om 19.15 uur
  • Toegang: € 10,00 (incl. een consumptie)

Kaartverkoop Wilma ten Bolscher (053 538 3152) of kaartenbeni@protestantsegemeentelosser.nl. Reservering is vanwege de te verwachten belangstelling dringend gewenst!!

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente columns

Het is goed dat we hier zijn
door
parochievicaris Willy Rekveld
Uithouden
door
pastoor Paul Daggenvoorde

Bekijk meer columns

Like ons op Facebook

TOP