Carmina Burana in Muziekcentrum Enschede


CARMINA BURANA
De Carmina Burana van Carl Orff blijft maar boeien. Wonderlijke, feestelijke muziek, waarmee vrijwel iedereen als vanzelf mee gaat neuriën. Zeker de eerste maten. Die zijn zó herkenbaar!
De Carmina bestaat eigenlijk uit een verzameling liederen uit Beuern, een dorp in Beieren en ging in 1937 in première.

Over de muzikanten:
Het Enschedees Concertkoor ECOK en het Stedelijk Koor Enschede gaan deze muziek samen uitvoeren. En wel, zoals Carl Orff het oorspronkelijk bedoeld heeft: voor koor, solisten, twee vleugels en slagwerk.
De koren zijn hiervoor met veel plezier en enthousiasme een samenwerkingsproject gestart. Tijdens de repetities wisselden de respectievelijke dirigenten Eric Kotterink en Armanda ten Brink elkaar af. 

Als solisten hebben we bekend talent, Tobias Klomp, tenor, en Martijn Sanders, bariton, en nieuw talent Cynthia Cooiman, sopraan, bereid gevonden de prachtige solostukken voor ons en u ten gehore te brengen.
De beide concertpiano’s worden bespeeld door Gerard van Kempen en Inge Lulofs, twee bekende namen uit Twente.
Het speciaal voor deze uitvoering samengestelde Slagwerkerscollectief Enschede bestaat uit twee jonge talenten: Wessel Kruiselbrink en Luuk van Raaltern, en drie ervaren slagwerkers, te weten Eric Blom, Folkert Buis en Yannick Bergevoet, die tevens de leiding heeft.
Het Slagwerkerscollectief speelt deze middag ook een werk van componist Thomas Gauger: “Gainsborough”.
Op zondag 24 september ligt de algehele leiding in de bekwame handen van dirigent Eric Kotterink.

Voor als u op 24 september verhinderd bent:
De Carmina Burana wordt nogmaals uitgevoerd op zondag 1 oktober in de Neue Stadthalle in Ahaus. Dan heeft dirigent Armanda ten Brink de algehele leiding. Aanvang aldaar om 17:00 uur.

 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente columns

Elkaar bevestigen
door
parochievicaris Willy Rekveld
Bidden
door
pastoor Paul Daggenvoorde

Bekijk meer columns

Like ons op Facebook

TOP