Dauwtrapwandeling en viering 2022


HEMELVAARTSDAG 2022: Dauwtrappen en Dauwtrapviering Losser

Het is inmiddels 3 jaar geleden dat in Losser de Dauwtrapviering in het Openluchttheater Brilmansdennen voor het laatst werd georganiseerd. Dit geldt ook voor de voorafgaande nachtwandeling. Nu de coronamaatregelen zijn opgeheven wordt de draad weer opgepakt. De nachtelijke wandeling maakt dit jaar, op donderdag 26 mei 2022, plaats voor een gezamenlijke ochtendwandeling van een kleine 2 uur, met tussentijds een pauze.

Start Dauwtrapwandeling
Om 7.00 uur wordt gestart met het dauwtrappen, waarbij de organisatie veronderstelt dat met dit tijdstip het hele gezin, dus jong en oud, kan deelnemen.
Het vertrek is vanaf de ingang van het Openluchttheater aan de Gildehauserweg 27 te Losser (bij het zwembad).


Aanmelden
Aanmelding voor de wandeling is niet verplicht, het wordt wel op prijs gesteld en is mogelijk bij het parochiesecretariaat Mariavlucht, telefonisch (053 5361675) op maandag, woensdag en vrijdag tussen 9.00-12.00 uur of per e-mail: secretariaat@mariavlucht.nl
Voorgaande jaren werden onderweg verhalen verteld of werd een gedicht voorgelezen. Het zou mooi zijn wanneer er onder de wandelaars personen zijn die zich hiertoe geroepen voelen… 

Oecumenische Hemelvaartviering
Om 9.00 uur, na terugkeer van de wandelaars, vindt in het Openluchttheater een Oecumenische gebedsdienst plaats, die door dominee Hennie Marsman en pastoraal werkster Carla Berbée wordt geleid. Deze plek en het vroege ochtenduur zorgen voor een unieke sfeer.
  • Collecte: Tijdens de dienst vindt een collecte plaats, de opbrengst ervan is o.a. bestemd voor de Oekraïense vluchtelingen in Losser. 
  • Muziek: Muzikale medewerking wordt verleend door muziekvereniging Excelsior.
Na afloop van de dienst staan koffie en broodjes klaar voor de aanwezigen en is er een moment voor een gezellig samenzijn: al met al een mooi  begin van Hemelvaartsdag 2022. 

Hier vindt u een verslag en foto's terug van de laatste Hemelvaartwandeling in 2019: Hemelvaart nachtwandeling 2019


Meer weten over Hemelvaart en Pinksteren?
Neem een kijkje op onze speciale inspiratiepagina Hemelvaart en Pinksteren!

 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Bidden voor vrijwilligers
door
pastoor Paul Daggenvoorde
Verheugt u en juicht
door
parochievicaris Willy Rekveld

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP