De Zandkunstenaar komt naar Denekamp!


Programma zaterdag 17 december 2022: 
  • Voorprogramma start om 19.00 uur op het Nicolaasplein met liederen van het themakoor Vivace onder leiding van Dennis Oude Nijeweme
  • De voorstelling van de Zandkunstenaar begint om 19.15 uur
  • Het Vredeslicht wordt aansluitend binnengebracht door twee scouts en Anita Kampherbeek, ambassadrice voor Overijssel inzake het Vredeslicht. Het vredeslicht wordt die avond doorgegeven in Dinkelland en Losser.

De zandkunstenaar - Gert van der Vijver - 17 december 2022 - Denekamp

Laat je verwonderen door zijn magisch zandspel van licht en donker. Hij strooit, schuift en gooit zijn zand op een verlichte glasplaat en laat op betoverende wijze het aloude kerstverhaal verschijnen.

Met zijn zandbak reist hij de hele wereld over om allerlei verhalen te vertellen met zijn zandtekeningen. Rond Kerst en Pasen is de zandkunstenaar ook te zien op televisie. En hij werkt samen met bekendheden als Marco Borsato, Stef Bos en Edsilia Rombley.

Meer over Gert ven der Vijver: Hij had als kind al aanleg voor tekenen. Later werd hij actief als christelijk zanger, acteur, danser en mimespeler.

In 2006 nam hij, als regisseur van de Vrije Baptistengemeente Bethel in Drachten, deel aan een multimediaconferentie in de Verenigde Staten. Hier kwam hij in aanraking met de zandschilderkunst. Dit is het uitbeelden van een verhaal met behulp van zand, uitgestrooid op een van onderen verlichte glasplaat. Hij nam dit idee mee terug naar Nederland

Regisseur Robert Schinkel zag hem aan het werk en kreeg het idee om op basis van de zandschilderijen van Van der Vijver een televisieprogramma voor kinderen te maken. Dit werd het KRO programma De Zandtovenaar, waarvan 13 afleveringen werden opgenomen.

Mensen worden geraakt door zijn kunstwerken. Dat is de kracht van beeld. Die beelden ontstaan plotsklaps door enkele vingervlugge bewegingen in het zand. Wondermooi! Daarnaast gebruikt hij muziek als lijst om het schilderij. De prachtige tekeningen, de manier waarop ze ontstaan en de mooie muziek wekken bij iedereen bewondering en verwondering.

In Denekamp van dichtbij te zien en te beleven op het Nicolaasplein. Dit mag je niet missen!

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente columns

Een Blijde Boodschap
door
past. werker Frank de Heus
Advent 2023
door
pastoor Paul Daggenvoorde

Bekijk meer columns

Like ons op Facebook

TOP