Eerste Communicantjes in actie!

Actie communicanten Overdinkel
Maandag 27 mei, de dag na hun eerste H. Communie, was er in Overdinkel een traditionele Mariaviering. Om 18.00 uur kwamen de kinderen bij elkaar om stil te staan bij Maria, een kaarsje bij haar aan te steken, een Weesgegroet te bidden en te luisteren naar het verhaal over de bruiloft van Kanaän. Tijdens deze viering werd bekend gemaakt dat de acht kinderen uit Overdinkel maar liefst € 349,26 bij elkaar hadden gebracht voor het Ronald McDonaldhuis in Groningen, zie foto. 
Dit jaar was afgeweken van het goede doel van Maria Vlucht, omdat van deze groep een tweeling na hun geboorte vele weken in Groningen in het ziekenhuis heeft gelegen, evenals de kleinzoon van leerkracht Theo.

Terugkomviering eerste communicanten Maria Vlucht
Op zondag 16 juni is er om 9.00 uur in de H. Maria Geboortekerk in Losser een terugkomviering voor álle communicanten van Maria Vlucht. Tijdens deze viering zal bekend gemaakt worden hoeveel geld bijeen is gebracht door de communicanten van onze parochie voor het parochiële doel, Stichting Leergeld. Uiteraard zal er dan ook nog extra aandacht worden besteed aan de actie van de kinderen uit Overdinkel. Deze viering wordt opgeluisterd door het Familiekoor, bestaande uit ouders en familieleden van de eerste communicanten.

Meer informatie
Lees meer over het Ronald McDonaldhuis in Groningen op www.kinderfonds.nl/huis-groningen

Lees meer over Stichting Leergeld op www.leergeld.nl

 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Vakantie, Deo Vacare
door
pastoor Paul Daggenvoorde
De uitdaging
door
parochievicaris Willy Rekveld

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP