Gerardus Majellabedevaart op 22 oktober met thema 'Ik Geloof'


Gerardus Majella bedevaart Overdinkel: ‘Ik geloof’

‘Ik geloof’ is het thema van de 111de Gerardus Majella bedevaart in Overdinkel, op zondag 22 oktober 2023.

Parochievicaris Willy Rekveld vertelt over het thema:
“Hoe vaak hebben wij dat geloof niet uitgezongen, gebeden in het Credo: ik geloof? Geloven in de Drie-ene God, de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.
Ook Gerardus had hierin een groot geloof. Ondanks alles in het leven van alledag, in de teleurstellingen bleef hij standvastig in dat geloof. Het maakte hem sterk in het vertrouwen en zijn ideaal dienstbaar te zijn aan de Kerk en samenleving.”
Gerardus wordt in Overdinkel al meer dan honderd jaar aangeroepen, aldus parochievicaris Rekveld, “in alle nood door vele pelgrims die samenkomen in het geloof in God, de Vader die ons Zijn Zoon heeft gegeven, om net als Zijn Moeder Maria op te staan en op weg te gaan.”


De vieringen tijdens het Triduüm zullen plaatsvinden in de kerk op donderdag 19 oktober en zaterdag 21 oktober om 19.00 uur. Op vrijdag 20 oktober zal er geen viering zijn, wel is de kerk dan open voor stil gebed.
De plechtige eucharistieviering van de bedevaart op 22 oktober 2023 wordt dit jaar voorgegaan door Pastor P. Kuipers, pastor T. Munsterhuis, pastor W. Rekveld, pastor P. Daggenvoorde en pw. Carla Berbee.

In verband met deze bedevaart is er op 22 oktober GEEN viering in de H. Maria Geboortekerk in Losser!

Het volledige programma en verdere informatie over misintenties, kaarsen e.a. vindt u ook op onze speciale pagina Gerardus Majellabedevaart.


 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Met vallen en opstaan
door
pastoor Paul Daggenvoorde
Wat gij wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander
door
past. werker Frank de Heus

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP