Informatiebijeenkomsten Lourdesbedevaart

Er wordt een aantal informatiebijeenkomsten georganiseerd voor mensen die in 2019 graag mee willen op de Drie-in-Eenbedevaart  (van de parochies ZuidOost Twente: St Jacobus, Mariavlucht en St Franciscus van Assissie) naar Lourdes en wel steeds na de wekelijkse viering:
 
  • woensdagochtend 16 januari in de Lourdeszaal in Haaksbergen om 9.30 uur
  • woensdagochtend 30 januari in de H. Maria Geboortekerk in Losser om 9.30 uur
  • woensdagochtend 6 februari in de H. Jacobuskerk in Lonneker om 9.00 uur
  • vrijdagochtend 15 februari in de H. Jacobuskerk in Enschede om 9.00 uur
  • vrijdagavond 22 februari in de Ariensstaete  te Enschede om 19.00 uur
Ze zijn u vast al wel opgevallen: de posters over de bedevaart van de Drie-in-Eénparochie van 29 september t/m 7 oktober aanstaande. Zij hangen intussen in alle kerken, parochiecentra en andere plaatsen waar gelovigen samenkomen. En in de kerken liggen daarnaast nog brochures voor geïnteresseerden.
Wij (de pastoor en de parochiecoördinatoren van het Lourdeswerk) zijn al een paar keer bij elkaar gekomen om deze reis te organiseren en er zullen ongetwijfeld nog vele overlegmomenten volgen, want wij willen weer een mooie reis neerzetten en we hebben er zin in!

Koren en jongeren gezocht
Er hebben zich inmiddels ook al pelgrims aangemeld. Hoe mooi zou het zijn als we ook een koor mee zouden kunnen krijgen dat onze vieringen in Lourdes, in Lisieux en Nevers muzikaal zou gaan ondersteunen. We hebben al voorzichtig wat koren gepolst en hopen dat het gaat lukken!
We zouden ook heel graag misdienaars, acolieten en andere jongeren meenemen op deze reis. Zij zouden een waardevolle toevoeging kunnen zijn. 
Vandaar dat wij in januari en februari naar u toe komen, om u nadere informatie te geven, en wel op bovengenoemde plaatsen, steeds na de viering.
Mocht u niet kunnen komen in uw eigen kerk, dan bent u natuurlijk van harte welkom op één van de andere momenten!

Namens de werkgroep, Annelies Severt

 

MEER INFORMATIE OVER DE PAROCHIEBEDEVAART NAAR LOURDES (september 2019)

In 2016 zijn wij op bedevaart naar Lourdes gegaan met pelgrims uit de Maria Vlucht-, St. Jacobus- en Franciscusparochie. Het werd een prachtige, onvergetelijke reis en de saamhorigheid was groot. Daarom willen we dit jaar wéér gaan en wel . Deze Drie-in-Een-bedevaart vindt plaats van 29 september tot 7 oktober onder auspiciën van de ‘VNB betekenisvol ontmoeten’ in ’s-Hertogenbosch.

Lourdes is een unieke spirituele plek waar mensen al generaties lang kracht en troost vinden. Het samen optrekken is een magnifieke ervaring en heeft daarnaast een helende kracht die ook maakt dat mensen beter om kunnen gaan met hun eigen problemen. Een busbedevaart van 9 dagen lijkt een lange trip, maar door het zeer gevarieerde programma, onderweg alsook in Lourdes, zult u merken dat we eigenlijk tijd te kort komen.

Programma:
De eerste dag reizen we in een comfortabele touringcar naar Amiens waar we de kathedraal bezichtigen en vervolgens gaan we door naar Lisieux waar we overnachten en natuurlijk de basiliek gewijd aan de Heilige Theresia bezoeken.
De tweede overnachting is dan in zuid Frankrijk en de derde dag komen we rond 12 uur aan in Lourdes, de plaats waar Maria in 1858 verscheen aan Bernadette. In Lourdes zijn er vieringen o.a. aan de grot en natuurlijk doen we ook mee aan de lichtprocessie, de sacramentsprocessie, lopen we de (kleine of grote) kruisweg en bezoeken we alle plaatsen die zo belangrijk zijn geweest voor Bernadette. Bovendien maken we een dag een excursie in de Pyreneeën.
Na vijf dagen Lourdes reizen we in twee dagen terug naar Nederland via Nevers waar Bernadette ligt opgebaard en waar we ook zullen overnachten.

Pastoor Daggenvoorde, die al diverse keren in Lourdes is geweest, zal ons op deze reis begeleiden.
Heeft u en/of uw ouder (s) altijd al graag naar Lourdes willen gaan, ga dan met ons mee op deze prachtige, geheel verzorgde bedevaart en geniet van de reis door het zeer afwisselende Franse landschap. Dat we als één groep uit de drie parochies gaan, maakt deze bedevaart natuurlijk extra speciaal!
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
  • Hetty Eckers 06-22 26 82 64
  • Annigje Jannink 053-434 26 50
  • Elly Boudrie 06-21 24 43 83
  • Ina Kuiper 06-30 30 12 01

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

De taal van het hart
door
past. werker Frank de Heus
Leve het bijzonder onderwijs!
door
past. werker Frank de Heus

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP