Interview met pastoor Daggenvoorde


Interview met pastoor Daggenvoorde op Groot Nieuws Radio

Groot Nieuws Radio is een protestants radioprogramma, dat echter tijdens de luncheditie De Lunchroom graag over de kerkmuren kijkt naar andere gezindten. Dit keer was de Rooms-Katholieke kerk aan de beurt en in het bijzonder parochie Maria Vlucht!
Donderdag 30 juni 2022 werd pastoor Daggenvoorde geïnterviewd door Daan Hartgers in het radio-onderdeel Kerkshoppen; deze keer dus met een katholiek geluid.

Pastoor Daggenvoorde vertelt over parochie Maria Vlucht en hoe die onderdeel is van de grote parochie Zuidoost Twente en over hoe zijn gemiddelde werkweek eruit ziet: goed gevuld met persoonlijk pastoraat, overleg en bestuur, liturgie en sacramenten en beleid en communicatie.
Hij legt uit dat we als gedoopten allemaal verantwoordelijk zijn voor de zending van onze kerk en dus vanzelfsprekend actief zouden moeten zijn. Ook vraagt hij ons te leven vanuit de bron; door gebed en sacramenten. Tenslotte vertelt hij over hoe paus Franciscus naar onze ervaringen wil luisteren in de synodale gesprekken om te onderscheiden wat er werkelijk toe doet. 

Paul Daggenvoorde mocht ook een lans breken: dat deed hij voor de Schepping, het klimaat en de natuur, voor een duurzaam en een sober leven. Zodat we de wereld goed kunnen achterlaten voor onze kinderen. Ook hier noemt hij paus Franciscus, die in de encycliek Laudato Sí ons allemaal oproept tot een soberder leven en waarin hij duidelijk maakt dat we allemaal met elkaar verbonden zijn. 

U kunt het interview hier beluisteren. U kunt even doorscrollen tot 1:16:08, waar pastoor Daggenvoorde in het programmaonderdeel Kerkshoppen aan het woord komt. Het interview duurt tot 1:25:13.

U kunt Kerkshoppen in De Lunchroom ook beluisteren door te klikken op de afbeelding:

 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

‘Verantwoordelijk-heid nemen’
door
Past. werker Frank de Heus
Het elfde gebod: Geniet!
door
Past. werkster Carla Berbée

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP