Kledingactie in Losser!

Sam’s Kledingactie in Losser zaterdag 1 mei 2021

Sam’s Kledingactie (Leek) zamelt al ruim 50 jaar kleding in voor Cordaid/Mensen in Nood. Samen met honderden vrijwilligers wordt jaarlijks honderdduizenden kilo’s kleding ingezameld. De netto-opbrengst van de kleding wordt via Cordaid besteed aan hulpprojecten over de hele wereld. Dit voorjaar is de opbrengst bestemd voor betere leeromstandigheden voor de kinderen in Congo.

De inzamelingsactie in Losser van Sam's Kledingactie vindt plaats op zaterdag, 1 mei tussen 8.00-10.45 uur. Gebruikte, nog bruikbare kleding en schoenen kunnen op deze dag nabij de fietsenstalling van het parochiecentrum van de H. Maria Geboortekerk ingeleverd worden (dus tegenover de Cowyn). Gevraagd wordt de spullen goed verpakt aan te leveren.

 


De Democratische Republiek Congo (DRC), worstelt al jaren met de gevolgen van extreme armoede en continue oplaaiende conflicten. Hierdoor gaan 5,2 miljoen kinderen niet naar de basisschool. Het grootste deel van hen is meisje: 3 op de 10 meisjes gaan niet naar school. Gebrek aan geld om voor de school te betalen is de belangrijkste reden dat kinderen niet naar school gaan. Ze worden vaak thuisgehouden om op hun kleinere broertjes of zusjes te passen, voor het huishouden te zorgen of om op het land te werken. Ook als ouders ziek worden of overlijden, is het oudste kind vaak vanzelfsprekend verantwoordelijk voor de rest van het gezin.

De slechte staat van de scholen en beperkte voorzieningen zijn voor een groot deel debet aan het feit dat kinderen niet naar school gaan. Daarom renoveert Cordaid samen met de gemeenschappen in onder andere de stad Kananga in de provincie Kasaï Centraal in totaal 25 scholen en klaslokalen en worden waterpunten en sanitaire voorzieningen aangelegd. Omdat we in tijden van COVID-19 leven, worden er ook materialen aangekocht om scholen te helpen met de preventie van COVID-19. Cordaid voorziet elke school van een kit met preventiemiddelen tegen infectie met Corona.

De organisatie van Sam’s Kledingactie bedankt iedereen voor de kledingdonaties en daarmee voor de hulp aan het project van Cordaid/Mensen in Nood. Meer informatie vindt u op de website www.samskledingactie.nl


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Oversteken
door
pastoor Paul Daggenvoorde
Langs
door
jongerenwerkster Ans te Lintelo

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP