Laudato Si' Week 2024

"Laudato Si' Week en Week van de Biodiversiteit
Van 18 tot en met 26 mei 2024 vieren we maar liefst twee bijzondere themaweken: De week van de Biodiversiteit én de Laudato Si' Week. 
In Nederland én over de hele wereld wordt dan aandacht besteed aan Laudato Si', de encycliek van paus Franciscus waarin hij oproept om beter te zorgen voor onze mooie en unieke Aarde. Een van de sleutels voor die zorg is het bevorderen en beschermen van biodiversiteit, dat prachtige samenspel van alles wat leeft.
Lees hier verder over biodiversiteit: De puzzelstukjes van een ecosysteem

Filmavond 23 mei 2024 in parochiecentrum H. Maria Geboortekerk
De kerngroep Laudato Si' van het Parochieverband Zuidoost Twente organiseert in het kader van deze thema's weer een filmavond. Het bericht daarover vindt u ook in de nieuwsbrief en in het nieuwsbericht Laudato Si' Filmavond over Wereldvrouwen. We vertonen dan de documentaire Sign of the times waarin twaalf internationale topvrouwen hun visie op de klimaatcrisis en ecocide geven.
U bent welkom op 23 mei vanaf 19.15 in het Parochiecentrum van de H. Maria Geboortekerk in Losser. De film start om 19.30 uur.

Laudato Si' en biodiversiteit op Facebook
Daarnaast besteedt de kerngroep op haar Facebookpagina veel aandacht aan deze thema's. Neem gerust eens een kijkje of word lid van onze FB groep: Facebook Laudato Si Twente.
En lees wat Biodiversiteit is en hoe ook u op uw eigen plek dit kunt bevorderen en beschermen.

Seeds of Hope - Zaadjes van Hoop
Dit is het mooie motto van de Laudato Si' Week 2024, georganiseerd door de wereldwijde Laudato Si' Movement: Seeds op Hope. (Klik op het vertaalicoontje in uw browser als u de Nederlandse vertaling wilt).
Die zaadjes van hoop pakken wij figuurlijk (en letterlijk!0 op tijdens de filmavond op donderdag 23 mei. Dus wees welkom en laat u verrassen.

Biodiversiteit doen en ontdekken
De KNNV (De Koninklijke Nederlandse Natuur Vereniging) is de stuwende kracht achter de Week van de Biodiversiteit.
Zij organiseert deze themaweek rond de internationale dag van de Biodiversiteit, die gevierd wordt op 22 mei. Deze dag is door de Verenigde Naties uitgeroepen om met z’n allen wereldwijd stil te staan bij de waarde en rijkdom van al het leven op aarde.
Maar met alleen stil staan komen we er niet. Er is veel te doen. In onze tuinen en in de natuur. De lokale afdelingen van de KNNV, maar ook de IVN bijvoorbeeld, organiseren allerlei mooie en leerzame excursies en lezingen over biodiversiteit. Hier vind u de landelijke activiteitenagenda.

 

Voor heel veel achtergrondinformatie over Laudato Si', neemt u een kijkje op onze speciale inspiratiepagina Laudato Si'.

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente columns

Teken van liefde
door
parochievicaris Willy Rekveld
Zaaien en oogsten
door
past. werker Frank de Heus

Bekijk meer columns

Like ons op Facebook

TOP