Lezing en excursies Moderne Devotie


In de voetsporen van de Moderne Devotie
 
De Moderne Devotie. Geert Groote. Thomas a Kempis. Ongetwijfeld bekende namen voor u. Maar wat weet u eigenlijk over De Moderne Devotie? En wat was de rol van Geert Groote en Thomas a Kempis ?
Veel van de georganiseerde bedevaarten gaan over de grens. Terwijl juist hier, in onze eigen regio, van Deventer tot Zwolle, de bakermat ligt van één van de meest invloedrijke religieuze bewegingen, die ontstond in de late Middeleeuwen: De Moderne Devotie.
 

Lezing in Enschede en excursies naar Deventer en Zwolle
Graag nemen we u in het vroege voorjaar van 2024 mee naar Deventer en Zwolle, op zoek naar de voetsporen van respectievelijk Geert Groote en Thomas a Kempis. Voorafgaand en aansluitend aan beide excursiedagen organiseren we bijeenkomsten in het Parochiecentrum aan de Nieuwe Schoolweg in Enschede. Het voorlopige programma is als volgt:
  • Woensdag 29 november 2023: Lezing Moderne Devotie, Geert Groote en Thomas a Kempis door Paul Daggenvoorde en Hetty Mulder. Uitleg programma dagexcursies, mogelijkheid tot aanmelden.
  • Donderdag 25 januari 2024: Dagexcursie per trein naar Deventer, bezoek aan Geert Groote Museum, stadswandeling, afsluiting met gebedsdienst in Broederenkerk.
  • Donderdag 11 april 2024: Dagexcursie naar Zwolle per touringcar, bezoek aan klooster Windesheim en Agnietenberg, stadswandeling en afsluiting met gebedsdienst in de Onze Lieve Vrouwekerk in Zwolle, de kerk waarvan de toren ook bekend staat als “De Peperbus”.
  • Woensdag 15 mei 2024: Evaluatie van de excursies, uitwisselen van ervaringen, gevolgd door stil gebed.
 
Praktische informatie:
  • Waar: De lezing en slotbijeenkomst worden gehouden op woensdag 29 november en 15 mei in het Parochieel Dienstencentrum, Nieuwe Schoolweg 2 Enschede.
  • Aanvang bijeenkomsten in Enschede: 19.30 uur
  • Voor wie: Belangstellenden uit parochies Zuidoost Twente
  • Prijs per deelnemer: hopen we op 29 november bekend te kunnen maken
  • Groepsgrootte excursies: maximaal 40 personen
  • Begeleiding: Pastoor Paul Daggenvoorde en Hetty Mulder.
 
Aanmelden:
Aanmelden voor de informatieavond op 29 november graag uiterlijk 24 november via secretariaat@katholiekenschede.nl 
Op deze avond kunt u zich ook inschrijven voor de dagexcursies.

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente columns

Een Blijde Boodschap
door
past. werker Frank de Heus
Advent 2023
door
pastoor Paul Daggenvoorde

Bekijk meer columns

Like ons op Facebook

TOP