Lezing Groene Theologie door Trees van Montfoort


Lezing Trees van Montfoort over Groene Theologie

Op 2 oktober komt Trees van Montfoort eindelijk naar Enschede om met ons te praten over haar boek ‘Groene Theologie’. ‘Eindelijk’, omdat dit al drie jaar lang in de pen stond, echter onmogelijk werd door de Corona maatregelen. Nu dan, in het kader van de Scheppingsperiode die in het Parochieverband Zuidoost Twente uitgebreid gevierd wordt, is het zover. Aansluitend op de feestelijke slotviering van de Scheppingsperiode in de St Jan zal zij een interactieve lezing geven en ons uitdagen om daarover mee te denken.

Beste theologische boek 2019
De jaarlijks terugkerende Scheppingsperiode (1 september t/m 4 oktober) vraagt onze aandacht en actie om beter te zorgen voor onze mooie, unieke aarde en onze medeschepselen. Met de encycliek  “Laudato Si’ legde Paus Franciscus een stevig theologisch fundament voor die zorg. Trees van Montfoort doet dat vanuit de protestants Christelijke traditie.

Het boek Groene Theologie van Trees van Montfoort is gekozen tot beste theologische boek van 2019. De jury omschreef het als een “hyper-urgent en noodzakelijk boek”. Uit het jury rapport: “Het boek helpt gelovigen én ongelovigen door een andere bril de Bijbel te lezen.” “Groene theologie maakt overtuigend duidelijk dat kerk en duurzaamheid geen hobby is van een aantal met het milieu begane kerkleden, maar geworteld is in het hart van het christelijk geloof.” (NieuwWij, 2019)

Trees van Montfoort studeerde zowel katholieke als protestantse theologie en specialiseerde zich in ecotheologie. Daarvoor was ze onder meer tien jaar radioprogrammamaker bij de KRO, gemeentepredikant in Brabant en leidde ze een afdeling communicatie bij de PKN.

2 oktober in de Sint Jankerk Enschede.
  • 10.00 uur Slotviering Scheppingsperiode
  • 11.00 uur koffie met cake (u kunt ook zelf weer wat lekkers meebrengen) 
  • Ca 11.30/11.45 uur Lezing Trees van Montfoort
Er is ook een kids programma met leuke en stoere groene activiteiten
Iedereen is welkom!
Contact: Laudatosi@rkzuidoosttwente.nl

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Met vallen en opstaan
door
pastoor Paul Daggenvoorde
Wat gij wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander
door
past. werker Frank de Heus

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP