Lonneker Passie 2023

De Lonneker Passie
Vrijdag 31 maart om 19.00 uur, startpunt Lonneker molen.

Loop mee door het dorp en maak mee wat de Lonneker verenigingen en basisscholen verbeelden over de lijdensweg van Jezus. Deelname is vrij. Iedereen welkom.

Op vrijdagavond 31 maart vindt vanaf 19.00 uur de Lonneker Passie plaats. Startpunt is de Lonneker molen. Een groep Lonnekernaren is het gelukt om een aantal Lonneker verenigingen en de scholen enthousiast te maken voor het plan om in Lonneker een passietocht door het dorp te houden. Beide basisscholen, de muziekvereniging Excelsior en het koor Op Toon, het koor ArteFax Vocale en de toneelvereniging Kameleon, LSV en de Stichting Lonneker Veldfeest hebben hun medewerking toegezegd.

Er is een tocht door het dorp uitgezet, die om 19.00 uur begint bij de molen en eindigt op het Dorpsplein.  Het is de bedoeling dat iedereen die wil deelnemen naar de molen gaat.
Voorafgegaan door een groot verlicht kruis, gemaakt door de leden van de stichting Lonneker Veldfeest en gedragen door leden van LSV, volgt de groep, onder aanvoering van een verteller de route door het dorp. Op diverse plaatsen wordt stilgestaan om te kijken en te luisteren naar de verschillende presentaties.

Uitgangspunt is het lijdensverhaal van Jezus Christus:

 
Route:
  • Op het molenterrein vindt een verbeelding plaats van het Laatste Avondmaal met het verraad van Judas door toneelvereniging Kameleon. Daarna vertrekt de stoet richting het dorp.
  • Even verder wordt door Excelsior de val van Jezus onder het kruis muzikaal uitgebeeld.
  • Weer wat verder zingt het koor Op Toon over de ontmoeting van Jezus met zijn moeder.
  • Simon van Cyrene helpt Jezus het kruis dragen. Dit wordt verbeeld door de basisscholen. Ook de scene waarin Veronica het gezicht van Jezus wast wordt verzorgd door de basisscholen.
  • Bij de volgende statie valt Jezus een tweede keer onder het kruis. Dit neemt Excelsior weer voor zijn rekening, evenals de kruisiging van Jezus. 
  • Het koor ArtePax Vocale zingt bij de statie: Jezus sterft aan het kruis. Aan het einde, op het dorpsplein wordt Jezus in een nieuw graf gelegd.
Daarna is er koffie en drinken voor de kinderen op de terrassen van het dorpsplein.

Bij onverhoopt slechte weersomstandigheden zal het programma plaatsvinden in de H.Jacobuskerk op het dorpsplein.

Parkeren tijdens de Lonneker Passie:
In verband met de geringe parkeergelegenheid bij de molen wordt u verzocht om zoveel mogelijk lopend naar de molen te komen en eventueel in het dorp de parkeren.Zie ook Facebook Passie Lonneker en Twitter @lonnekerpassie.
 
Het kruis voor de Lonneker Passie in aanbouw!

 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

De intocht in Jeruzalem
door
past. werkster Carla Berbée
Vrolijk opstaan uit je graf?
door
past. werker Frank de Heus

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP