Mariakapellendag 2019

Mariakapellendag 2019
 
Op de laatste zondag in mei, dit jaar op zondag 26 mei, wordt voor de twaalfde keer onze jaarlijkse  Mariakapellendag gehouden. Alle kapellen in de regio zijn die dag open. Enkele kapellen hebben speciale activiteiten georganiseerd. 
 
De kapellen die dit jaar meedoen zijn: 
  • Rossum (27) Om 9.30 uur wordt er in de kerk van Rossum een viering gehouden.Het dames- en herenkoor verzorgt daar de zang. Na deze viering trekken we naar de Mariakapel onder begeleiding van de  muziekfanfare. Nadien is er koffie met krentewegge. 
  • Zeldam (94) Om 14.00 uur is er een viering bij de Mariakapel op het Zeldam, gelegen tussen Delden en Goor. De viering zal bestaan uit gebeden en Marialiederen uitgevoerd door eigen mensen. De omgeving van de kapel wordt met geel-witte vlaggetjes opgetuigd. Na de viering is er koffie /thee voor de bezoekers.
  • Markelo (103) Om 16.00 uur zijn we bij de kapel in Markelo “De Hulpe”voor een oecumenische viering. Er zal worden gezongen door het Markelo's Kerkkoor. Er zijn gebeden en er is een korte bezinning. Ook de fanfare verleent haar medewerking.  Na de viering is er een hapje en een drankje.
  • Enter (119)  Hier is om 18.00 uur de eindviering. In dit lof zal pastor H. de Vries voorgaan . Nadien  is er koffie. Bij mooi weer zal het lof buiten plaats vinden bij de kapel . Bij slecht wordt gebruik gemaakt van de accommodatie van Jong Nederland. Mensen die dat willen en kunnen wordt gevraagd een bloem mee te brengen om er een mooi boeket van te maken voor Maria. 
De cijfers geven het nummer aan van de kapel, zoals die is genoemd in het boek: Landkruisen en kapellen in Twente.
Het nieuwe Maria kapellen boek is deze dag te koop bij alle 4 kapellen (en ook via de website)!
 
Organisatie Twentse Mariakapellendag
Secretariaat:
Oude Dijk 54
7588 RW  BEUNINGEN
E-mail: info@mariakapellendag.nl
Telefoon: 0541 352356

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Be-zieling
door
past. werkster Carla Berbée
We springen samen
door
parochievicaris Willy Rekveld

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP