Nieuwsbrief Zuidoost Twente 10 mei 2023

Nieuwsbrief Zuidoost Twente 

Woensdag 10 mei 2023
Printversie: Nieuwsbrief Zuidoost Twente 10 mei 2023
 
KOPIJ AANLEVEREN:
Kopij (max. 200 woorden) vóór dinsdag insturen naar f.deheus@rkzuidoosttwente.nl
 

Agenda parochie Maria Vlucht

 
Kevelaer: zaterdag 13 mei - Landelijke Misdienaarsdag
In de bedevaartplaats Kevelaer wordt op zaterdag 13 mei een landelijke Misdienaarsdag gehouden. Hiervoor zijn misdienaars en acolieten (met hun begeleiders) uit alle Nederlandse bisdommen uitgenodigd. De dag is bedoeld als een dankjewel voor trouwe dienst aan het altaar voor alle misdienaars en acolieten.
De kosten van de Misdienaarsdag in Kevelaer bedragen € 15,-- p.p., inclusief busvervoer vanuit het Aartsbisdom Utrecht (er zijn diverse opstapplaatsen).
Meer informatie en aanmelding: www.aartsbisdom.nl/home/jeugd-en-jongeren/misdienaarsdag-in-kevelaer
 
 
Losser: donderdag 18 mei - Dauwtrappen en oecumenische Dauwtrappersviering
Op Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei, kunt u weer meedoen met de Dauwtrapperswandeling vanuit de Brilmansdennen in Losser en aansluitend meevieren met de oecumenische Dauwtrappersviering in het openluchttheater aldaar. De wandeling begint om 7.00 uur, de viering om 9.00 uur.
U leest er meer over op onze website: www.mariavlucht.nl/actueel/dauwtrappen-en-dauwtrappersviering-losser 
 
 

Agenda Jacobusparochie – Enschede

 
Meimaand Mariamaand
Het is weer mei, de maand die is toegewijd aan de maagd Maria. Op onze website leest u achtergronden, tips voor kapelletjes, foto's van Maria in onze parochie en hoe u de rozenkrans kunt bidden. De rozenkrans kunt u deze maand elke dinsdag om 19.30 uur bidden in het parochiehuis aan de Walstraat achter de Jacobuskerk in Enschede. U leest het op: https://www.mariavlucht.nl/actueel/meimaand-mariamaand-2023 

 
KINDEREN Enschede Sint Jan: vrijdag 12 mei 15.30-17.00 uur – Kids Time over ‘Zondag rustdag’.
Geef je zoon of dochter op bij Saskia (06 22379624) of kom gewoon binnen.
 
 
Enschede Sint Jan: zondag 14 mei - Mariaviering
Zondagmorgen 14 mei om 10.00 uur organiseert het Sint Jan-Heilige Michaëlkoor weer een mooie Mariaviering. De meimaand is van oudsher de Mariamaand en omdat Maria de Moeder-aller-moeders genoemd wordt, maken we juist op moederdag een feestviering rondom Maria. We willen u allemaal van harte uitnodigen om mee te komen vieren, zingen en bidden. We zullen allerlei bekende Marialiederen zingen uit onze Mariabundel, waarbij u natuurlijk uitgenodigd wordt om mee te zingen!
Vooraf aan de start van de viering zingen we alvast twee liederen, dus wees op tijd als u mee wilt zingen! Bij de ingang ontvangt u de Mariabundel én een kaarsje om bij het Mariabeeld, dat speciaal voor het altaar staat, aan te steken. Komt u met velen? Dan wordt het een echt Mariafeest!
Namens het koor, Jolande, dirigente en Jet, organiste.

 
Enschede Abraham Ledeboerpark: zaterdag 27 mei – wandeltocht Laudato Si’
Kent u één van de prachtigste parken van Europa al? En weet u dat dit park  in ons mooie Twente ligt?  Daarom nodigt de werkgroep Laudato Si’ u uit voor een middag heerlijk vertoeven in het groen. Om te leren, om te verstillen, om te genieten van de Schepping.
  • 13.00 - 14.00 uur: Tocht langs de bijzondere bomen in het Abraham Ledeboerpark o.l.v. Maarten Windemüller (n.t.b.) en Rietie Kenter.
  • ca 14.15 - 15.00 uur: Ontvangst met koffie en thee in de Lammerinkswönne. Twee vrijwilligers van de Stichting Wageler vertellen iets over de geschiedenis.
  • ca 15.15 uur: Bezoek aan de Heemtuin in het park o.l.v. Hanneke van Dorp van het IVN
Verzamelen vanaf 12.45 uur bij het startpunt van de tocht, de ingang van het Abraham Ledeboerpark aan de Hengelosestraat te Enschede. Daar is een parkeergelegenheid, ook voor fietsen. Komt u met het OV dan stoppen de bussen 1 en 9 (van Centraal Station Enschede naar Hengelo en terug) pal voor de ingang. In verband met maximaal aantal deelnemers is opgave vereist. Dat kan bij de werkgroep Laudato Si’: 06 365 89 469. 
 
 
Enschede: maandag 29 mei - Kerken open op tweede Pinksterdag
De St. Jozefkerk en de St. Jankerk nemen deel aan de Open Kerkendag op Tweede Pinksterdag 29 mei a.s..:
  • de St. Jozefkerk is geopend van 10.00 tot 16.00 uur en
  • de St. Jankerk van 12.00 tot 16.00 uur.
 
Enschede Jacobuskerk: zaterdag 10 juni – bedevaart Eggerode
We reizen met eigen vervoer. We vertrekken rond 8.15 uur vanaf parkeerplaats Jacobuskerk en verwachten rond 16.00 uur weer in Enschede te zijn. Aan de bedevaart zelf zijn geen kosten verbonden, de kosten voor de maaltijd bij hotel Winter bedragen Euro 26,- per persoon. Dit dient vooraf te worden voldaan.
Aanmelden kan via mail bij m.g.franke1@kpnmail.nl
Vermeld hierbij het aantal personen, of u eigen vervoer heeft en ook of u ruimte heeft om anderen mee te nemen.
 
 
Agenda Franciscusparochie – Boekelo, Buurse, Haaksbergen
 
 
Haaksbergen: donderdag 18 mei - Dauwtrappersmis op Hemelvaart
Dit jaar is er voor de 28e keer op Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei 2023 om 08.00 uur ’s morgens, een Dauwtrappersmis op Bon Boys complex ‘de Greune’. Voorganger in deze Eucharistieviering is pastoor Paul Daggenvoorde. Het Franciscuskoor zal haar medewerking verlenen. Na afloop van de viering krijgt iedereen een ontbijt aangeboden door de ondernemers van de Veldmaat. De gastheer van deze dag is zoals altijd s.v. Bon Boys.
Na afloop van het ontbijt kan er gefietst worden. Door de vriendenkring van s.v. Bon Boys zijn wederom prachtige routes uitgezet. In verband met het ontbijt willen we graag weten hoeveel mensen aan het we kunnen verwachten. Vul daarom tijdig een opgavenformulier in. 
KINDEREN Franciscusparochie: vrijdag 19 mei - Workshop ‘Graffiti spuiten’ bij de Franciscusbende
Inmiddels is de workshop volgeboekt. Wie zich nu nog opgeeft, komt op de reservelijst en wordt benaderd, als er afmeldingen komen. Als er veel kinderen op de reservelijst komen staan, overwegen we de workshop in het najaar nog een keer aan te bieden.
Plaatsing op reservelijst kan via: franciscusbende@franciscusparochie.nl .
 
 
Kom eens tot rust in een klooster! Voor 55-minners
Inmiddels is het weekend volgeboekt. Wie zich nu nog opgeeft, komt op de reservelijst en wordt benaderd, als er afmeldingen komen.
We zijn te gast bij de franciscanen in Megen (Noord Brabant). Dit keer zoomen we in op ‘Franciscaans leiderschap’. Iedereen geeft leiding, als niet aan je kinderen, dan op je werk of elders. Of je aanvaardt leiding. Hoe doe je dat? Wat kun je hierin van Franciscus leren? Het franciscaans gedachtegoed vormt een bron van inspiratie voor wie leidinggeeft en leiding ontvangt.
Begeleiders: Frank de Heus en Frank Beuger. Data: vrijdagmiddag 23 tot en met zondagmiddag 25 juni. Kosten: De broeders vragen een dagvergoeding van € 40,--. Het weekend geldt als twee dagen. Opgave: pastor Frank de Heus: f.deheus@rkzuidoosttwente.nl of 06 300 988 33.
 

Zuidoost Twente - Terugblik op de afgelopen week

 
Fotoalbum Lourdesreis
Van donderdag 27 april t/m vrijdag 5 mei 2023 waren ruim 40 pelgrims uit onze Drie-in-eenparochie (Maria Vlucht, Jacobusparochie Enschede en Franciscusparochie), op bedevaart in Lourdes. Ze hebben een prachtige, inspirerende reis gemaakt. Gelukkig zijn ze allemaal weer veilig thuisgekomen! Op onze fotopagina staan behalve foto's ook links naar de eucharistieviering vanuit de grot met kardinaal Eijk, naar het geloofsgesprek met vicaris Cornelissen én naar het fotoverslag van de bisdomreis naar Lourdes. 
U vindt het allemaal op onze website: www.mariavlucht.nl/fotoalbums/lourdesreis-2023 
 
 
Zieken- en ouderendagen Maria Vucht
Op 3 mei werd deze ontmoetingsdag gehouden in de geloofsgemeenschap van Lonneker. Vanaf negen uur stond de koffie met krentenwegge klaar in de Jacobusschelp. Om tien uur werd de Eucharistie gevierd in de Jacobus de Meerdere Kerk. De zang werd verzorgd door het gemengde koor.
Na de viering was er een gezellig samen zijn met een drankje en een hapje. De dag werd afgesloten met een soep en een broodje. Het was goed om zo samen te zijn.
De volgende ontmoetingsdagen zijn op 17 mei in Glanerbrug, op 2 juni in Losser en op 28 september in Overdinkel. 
 
 
Enschede Zuid: Bloemetje van de week
Afgelopen zondag gingen de bloemen naar dhr. Edisson Bandek aan de Geessinkweg en mevr. Sonia Wagemans aan de Rossumbrink.
 

Ter inspiratie

 
Video van de Paus: voor kerkelijke bewegingen en groepen
Elke maand licht paus Franciscus een gebedsintentie toe voor een bepaalde groep. Deze maand staan kerkelijke bewegingen en groepen centraal. Zijn boodschap aan ons is: "Een levende Kerk is een Kerk in beweging. En kerkelijke bewegingen zijn een geschenk, de rijkdom van de Kerk. Laten we bidden dat de kerkelijke bewegingen en groepen elke dag hun zending, een evangeliserende zending, herontdekken en dat zij hun charisma's in dienst stellen van de noden van de wereld. – Tot uw dienst!" Bid u mee?
U vindt de video én nog veel meer nieuws uit de wereldkerk op onze website: www.mariavlucht.nl/inspiratie-nieuws-uit-de-wereldkerk

 
U kunt parochie Maria Vlucht financieel steunen via onderstaande QR-code of via onderstaande link:
https://betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/?id=h5R1Hwm1RAiMY9QdqkMdNQ 
 

Kanalen vieringen online (Nota bene: niet in alle kerken is er elke viering een uitzending):
Gebeden wordt komend weekend: Prefatie 4 van Pasen en Canon 8


Contact met pastoresteam:

Pastoor Paul Daggenvoorde:   p.daggenvoorde@rkzuidoosttwente.nl 06 391 70 407
Parochievicaris Willy Rekveld w.rekveld@rkzuidoosttwente.nl 06 208 74 866
Pastoraal werker Carla Berbée c.berbee@rkzuidoosttwente.nl 06 412 52 558
Pastoraal werker Frank de Heus f.deheus@rkzuidoosttwente.nl 06 300 98 833
Jongerenwerker Ans te Lintelo ans.telintelo@mariavlucht.nl 06 309 58 689


Websites parochies:

 

Facebookpagina’s parochies:

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente columns

Het is goed dat we hier zijn
door
parochievicaris Willy Rekveld
Uithouden
door
pastoor Paul Daggenvoorde

Bekijk meer columns

Like ons op Facebook

TOP