Oecumenische dankdienst en oogstfeest in Lonneker


Zondag 8 september is er het jaarlijkse oogstfeest bij de Lonneker Molen en dat betekent gezelligheid en genieten.
Voorafgaand wordt om 10.00 uur in de Jacobuskerk in Lonneker de jaarlijkse Oecumenische Oogstdankviering gehouden.

Voorgangers zijn ds. Andrea Fuhrmann en pastoraal werker Carla Berbée. Het Gemengd Koor van de Jacobuskerk en het kinderkoor de Liedwientjes zingen tijdens de viering. Alle schoolkinderen van Lonneker en hun ouders zijn speciaal uitgenodigd met een flyer die via de scholen is verspreid. Ze kunnen meedoen met een kleurplaatwedstrijd en tijdens de kerkdienst is er een kindernevendienst. De kinderen maken daar gevlochten broodjes die later op het molenterrein worden gebakken in een veldoven.
De Oogstdankviering is een gezamenlijk initiatief van: R.K. geloofsgemeenschap H. Jacobus en Protestantse Kapelgemeente Lonneker

Na de viering gaan de kerkgangers in optocht met antieke boerenvoertuigen van de HALL (het Aangespannen Landbouwvoertuig Lonneker) en met de muziekvereniging Excelsior naar de molen voor het jaarlijkse oogstfeest. Vanaf 11.00 uur tot 17.00 uur bent u daar van harte welkom (Lonnekermolenweg 80).

Er zijn kraampjes met streekproducten, kunstnijverheid en andere bezienswaardigheden. Veel leuke activiteiten voor jong en oud, zoal springkussen, schminken, clown, een ritje met paard en wagen, pony rijden, broodjes bakken etc. Ook kunt u oude rijtuigen en tractoren bewonderen en is er een demonstratie graan dorsen. De gehele dag zijn er op het podium diverse optredens, zoals muziek en dans, veelal verzorgd door bewoners (oud en jong) uit de omgeving van Lonneker.

 
Eén wagen van de HALL, een foto van de viering twee jaar geleden en broodjes vlechten tijdens de Kindernevendienst

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Wachten op wat komt
door
past. werker Frank de Heus
Met een open hart!
door
parochievicaris Willy Rekveld

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP