Oecumenische viering Week van Gebed

Zondag 27 januari om 10.30 uur in de RK-kerk in Glanerbrug (Kerkstraat 14) is er een oecumenische viering In het kader van de jaarlijkse Week van Gebed voor de Eenheid van de Christenen van de Raak van Kerken. Zoals andere jaren wordt deze viering weer georganiseerd èn verzorgd door voorgangers en vrijwilligers van de Rooms-Katholieke Kerk en de Protestantse Gemeente van Glanerbrug samen met het Syrisch-Orthodoxe klooster. Het thema is dit jaar Recht voor Ogen.

Het thema Recht voor Ogen haakt aan op de oproep om ‘recht te zoeken’ in het Bijbelboek Deuteronomium en is gekozen door de kerken in Indonesië. De kerken in Indonesië vinden het belangrijk het recht voor ogen te houden als basis voor eenheid. In hun land hebben zij ervaren hoe onrecht zorgt voor verdeeldheid en exclusiviteit. Dit terwijl de samenleving voorheen juist gekenmerkt werd door samenwerking en solidariteit. Zo voelen we ons verbonden met christenen wereldwijd. Immers, deze thematiek sluit prachtig aan bij de Week van Gebed voor de eenheid en is ook herkenbaar in onze eigen samenleving. 

Tijdens de viering is er een kindernevendienst waarin ook voor kinderen op een leuke manier het thema wordt uitgediept. Dus neemt u vooral uw (klein-)kind mee!
Na afloop van de viering bent u van harte uitgenodigd voor een kopje koffie of thee in het naastgelegen parochiehuis. 

Tot dan!

 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

De taal van het hart
door
past. werker Frank de Heus
Leve het bijzonder onderwijs!
door
past. werker Frank de Heus

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP