Ons voedsel door de jaren heen


Ons voedsel door de jaren heen

Vrijdagavond 3 juni vanaf 19.00 is er op de OASE aan de Dinkelstraße in Gronau een Oasefeuer.
Deze keer is het thema “Ons Voedsel door de jaren heen”.


Henry Otter, stadsmoestuinder, voedselboskenner en vooral een van de kartrekkers van Herenboeren Twente zal een presentatie verzorgen over allerlei aspecten die met onze voedselvoorziening te maken heeft.
Daarbij kunt u denken aan de ontwikkeling van onze grootschalige hedendaagse landbouw in de afgelopen 80 jaar en de hiermee gepaard gaande problemen zoals de uitstoot van stikstof en de invloed hiervan op de natuur. Maar ook aan de opkomst van de biologische landbouw, het fenomeen Voedselbossen, biodiversiteit, het houden van bijen en het ontstaan van nieuwe vormen van landbouw.

In het bijzonder zal hierbij uitgebreid ingegaan worden op het nieuwe Nederlandse landelijke project Herenboeren, opgestart in 2016 in Boxtel. Hierbij gaat het om coöperatieve, kleinschalige en biologische boerderijen waarbij mensen zich kunnen aanmelden als lid en wekelijks een voedselpakket kunnen ophalen.
Inmiddels zijn er in Nederland ruim 12 van dergelijke boerderijen werkzaam. Het plan is om op korte termijn ook in Twente een of meerdere Herenboerderijen op te richten.

Weet dat je welkom bent!

U hoeft zich voor deze avond niet van te voren aan te melden.
Het adres van de OASE is Dinkelstraße 24 (aan het einde van de Dinkelstraße links).

 

 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

De oogst is groot, maar arbeiders zijn er te weinig
door
past. werker Frank de Heus
Sla de hand aan de ploeg en kijk niet om
door
past. werkster Carla Berbée

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP