Openluchtviering bij Jacobuskapel Lonneker


Zondag 26 juni 2022 wordt weer de jaarlijkse openluchtviering bij de Lonneker Jacobuskapel gehouden, op het erf van de familie ten Vergert op de Lonneker Esweg 45.
De eucharistieviering begint om 10.00 uur. De voorganger bij deze eucharistieviering, die bedoeld is voor alle parochianen van Maria Vlucht, is pastor Jan Kortstee. Het gemengd koor zingt o.l.v. Hans Middelhuis. Na de viering wordt er koffie gedronken op de wei. 

Zoals bekend staat er sinds enige jaren weer een kapel voor St. Jacobus op de Lonneker Es. Op die plaats heeft honderden jaren een Jacobuskapel gestaan, die in onbruik is geraakt na de bouw van de dorpskerk, die ook aan de heilige Jacobus is gewijd. In 2014 werd de kapel met een plechtige viering weer in gebruik genomen. Kijk maar eens op de website Hilgenhuuske.

Jacobus, patroonheilige van de pelgrims
Jacobus de Meerdere, naar wie de kerk en de kapel in Lonneker genoemd is, is een heel bekende heilige. Hij wordt gezien als de beschermer van de pelgrims. Duizenden mensen ondernemen jaarlijks de tocht naar Santiago de Compostella waar het gebeente van Jacobus rust. 

Neem een steen mee!
Onderweg in Europa leggen de pelgrims bij één van de vele Jacobuskapellen een van huis meegenomen steen mee en laten zo hun zorgen symbolisch bij Jacobus achter. Sommigen komen
ook langs Lonneker om in de Jacobuskerk een stempel te halen en een steen te leggen bij de kapel.
Daarom vragen wij u om voor de Jacobusviering op 26 juni een mooie steen van huis mee te nemen en neer te leggen op het plateau van de kapel op de Es. 

Voor uw agenda: Jacobuswandeling van Enschede naar Lonneker
Wist u dat er op 9 augustus ook een wandeling naar deze kapel gaat?! Een wandeling van Jacobus naar Jacobus via Jacobus!
Op dinsdag 9 augustus lopen we gezamenlijk van de Jacobuskerk te Enschede naar de Jacobuskerk in Lonneker. We verzamelen om 9.30 uur in de Jacobuskerk te Enschede. We starten met lopen om 10.00 uur. Onderweg doen we het Hilgenhuuske van Jacobus aan op ‘t Vaneker. Er wordt gezorgd voor koffie en thee. We sluiten af in de Jacobuskerk te Lonneker om 12.30 uur.
De wandeling zelf duurt ongeveer een uur tot anderhalf en is niet zwaar. Geef je op via pastoraatgroep.jacobuskerk@katholiekenschede.nl of schrijf je in op de lijst. Er zijn geen kosten aan verbonden.
NB: voor lunch en vervoer terug wordt niet gezorgd. De poster treft u hier aan.


 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

De oogst is groot, maar arbeiders zijn er te weinig
door
past. werker Frank de Heus
Sla de hand aan de ploeg en kijk niet om
door
past. werkster Carla Berbée

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP