Openluchtviering bij Jacobuskapel Lonneker 2024

Openluchtviering bij de Jacobuskapel op de Lonneker Es

Zondag 23 juni, aanvang 10.00 uur.
Iedereen is welkom!
Neem een mooi steentje van huis mee om bij Jacobus te leggen.
Voorganger pastor Kortstee.
m.m.v. Gemengd Koor.

Zondag 23 juni 2024 om 10.00 uur wordt de jaarlijkse openluchtviering bij de Lonneker Jacobuskapel gehouden, op het erf van de familie ten Vergert op de Lonneker Es - even buiten Lonneker op de Lonnekeresweg 45.
Na de viering wordt er koffie gedronken op de wei. 

Zoals bekend staat er sinds enige jaren weer een kapel voor St. Jacobus op de Lonneker Es. Op die plaats heeft honderden jaren een Jacobuskapel gestaan, die in onbruik is geraakt na de bouw van de dorpskerk, die ook aan de heilige Jacobus is gewijd. Negen jaar geleden werd de kapel met een plechtige viering weer in gebruik genomen. 

Jacobus, patroonheilige van de pelgrims
Jacobus de Meerdere, naar wie de kerk en de kapel (en de kerk) in Lonneker genoemd is, is een heel bekende heilige. Hij wordt gezien als de beschermer van de pelgrims. Duizenden mensen ondernemen jaarlijks de tocht naar Santiago de Compostella waar het gebeente van Jacobus rust. 

Neem een steen mee!
Onderweg in Europa leggen de pelgrims bij één van de vele Jacobuskapellen een van huis meegenomen steen mee en laten zo hun zorgen symbolisch bij Jacobus achter. Sommigen komen
ook langs Lonneker om in de Jacobuskerk een stempel te halen en een steen te leggen bij de kapel.
Daarom vragen wij u om voor de Jacobusviering op 23 juni een mooie steen van huis mee te nemen en neer te leggen op het plateau van de kapel op de Es. 

de pastoraatgroep van Lonneker

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente columns

Teken van liefde
door
parochievicaris Willy Rekveld
Zaaien en oogsten
door
past. werker Frank de Heus

Bekijk meer columns

Like ons op Facebook

TOP