Optreden Vastenactie poppenspeler op basisschool Veldzijde


Optreden Vastenactie poppenspeler op basisschool de Veldzijde

Op woensdag 15 maart 2023 werd er door Vastenactie een fantastisch optreden verzorgd.
Poppenspeler en goochelaar Elmar speelde voor de kinderen van de basisschool Veldzijde in Losser het verhaal van twee vluchtelingen uit Zuid-Soedan. Op kinderniveau werd dit thema vergeleken met een wandelvakantie met handpop “opa Hans”.

Tijdens de voorstelling werd een aantal kinderen op het podium geroepen om te helpen. Door deze interactie en de diverse goocheltrucjes bleven de kinderen enthousiast en gingen helemaal op in het verhaal. Aan het einde was de boodschap duidelijk: We moeten elkaar helpen!

Basisschool Veldzijde is een van de vier katholieke basisscholen in Losser en Overdinkel, die zich dit jaar weer inzet voor de Vastenactie. Met sponsorlopen, kleine klusjes of sparen met de bekende spaarpotjes zullen ze de vluchtelingen in Zuid-Soedan helpen om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien.

Steun Vastenactie!
Tevens zijn er in Losser en Overdinkel (evenals in Lonnker en Glanerbrug) de vastenzakjes verspreid via de parochiebladen.
Het is ook mogelijk direct aan Vastenactie te doneren door een bedrag over te maken op rek.nr. NL21 INGB 0000 0058 50 t.n.v. Vastenactie, Den Haag.
Of scan deze QR code met uw mobiele telefoon en maak een bedrag over via iDEAL.
Lees meer over deze Vastenactie in ons nieuwsbericht: www.mariavlucht.nl/actueel/vastenactie-2023


Sobere maaltijd voor Vastenactie
Wist u dat u ook kunt doneren tijdens een sobere maaltijd? Op dinsdag 4 april om 18.00 uur kunt u aanschuiven voor een oecumenische sobere maaltijd in de Ontmoetingskerk in Enschede. Alle giften zijn bestemd voor Vastenactie!
Hier vindt u meer informatie: www.mariavlucht.nl/actueel/oecumenische-sobere-maaltijd

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

De intocht in Jeruzalem
door
past. werkster Carla Berbée
Vrolijk opstaan uit je graf?
door
past. werker Frank de Heus

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP