Poetsengelen in het zonnetje

Op de donderdag voor Pasen (13 april 2017), Witte Donderdag, was er de traditionele Paaslunch in het parochiecentrum van de parochie Maria Vlucht. Voor deze Paaslunch nodigt het pastoraal team ieder jaar vanuit de geloofsgemeenschappen in onze parochie Maria Vlucht een bepaalde groep vrijwilligers uit. Dit keer was het de beurt aan de 'poetsengelen”. 

In het parochiecentrum in Losser waren we samen met bijna vijftig personen. De grote zaal was goed gevuld. Iedereen was op haar of zijn 'paasbest” gekleed; dat viel me meteen al op bij de begroeting. Dit past ook wel bij de taak die de 'poetsengelen” in onze kerken vervullen: alles is schoon en het blinkt dat het een lieve lust is! Vroeger gebeurde dit nog met emmer en dweil en moesten de poetsengelen nog door de knieën. Maar ze zijn met de tijd mee gegaan! Tegenwoordig hebben ze vaak de beschikking over een dweil- en poetsmachine! Maar toch, het werk moet wel gebeuren. 
Dit werk gebeurt allemaal achter de schermen, en geheel 'pro deo”. Vele poetsengelen doen hun werk al decennia lang: twintig jaar, dertig jaar. Voor hen is de kerk als een tweede huis. Het voelt vertrouwd; en daarom moet het er ook netjes uitzien. 

Er waren overigens niet alleen vrouwelijke poetsengelen; maar er blijken ook mannen te zijn die de schrob-bezem en stoffer en blik ter hand nemen. In onze geloofsgemeenschappen gaat het dus om poetsengelen m/v. De 'haarlemmerolie” is natuurlijk de gezelligheid, dat snapt u wel. Want na gedane arbeid (of ook tijdens de arbeid) is het goed 'bij praten”. 

Beste poetsengelen, het was een eer om u op Witte Donderdag te hebben mogen ontvangen voor de Paaslunch. Namens alle parochianen van Maria Vlucht willen wij u hartelijk dankzeggen voor al uw goede werk. Vandaag hebben we u 'opgehemeld”. Maar we hopen natuurlijk, dat u met beide benen op de grond zult blijven staan, en dat we u mogen blijven ontmoeten in onze parochie en haar kerken en geloofsgemeenschappen. Gods zegen voor u en alle goeds!

Pastoor André Monninkhof

In ons fotoalbum vindt u de foto's van het gezellige samenzijn: Poetsengelen in het zonnetje

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Bidden voor vrijwilligers
door
pastoor Paul Daggenvoorde
Verheugt u en juicht
door
parochievicaris Willy Rekveld

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP