Samen parochie in coronatijd

Parochie onder Corona t/m zondag 6 februari

N.a.v. de persconferentie van afgelopen vrijdag hebben we ons als pastoraal team en vice-voorzitters gebogen over hoe de regels van de Rijksoverheid en bisschoppenconferentie toe te passen in onze geloofsgemeenschappen. Doel is bij het huidige hoge aantal besmettingen maartschappelijke ontwrichting te voorkomen. We willen solidair zijn en blijven met onze naasten en geen beroep doen op privileges op grond van de vrijheid van godsdienst.

We komen zo tot de volgende lijnen voor onze geloofsgemeenschappen. We kijken vooruit tot en met zondag 6 februari.

Algemeen
1. We houden in alle onze ruimtes de basisregels aan: handen desinfecteren, 1,5 meter afstand houden, ventileren, mondkapje dragen als je je verplaatst.
2. Er vinden geen activiteiten en vieringen voor volwassenen plaats ná 17.00 uur.
3. We halen daarbij geen activiteiten of vieringen naar voren. We blijven kiezen voor minder ontmoetingen en dus minder kans op besmettingen.

Kinderen en jongeren
4. Activiteiten en vieringen voor én met kinderen en jongeren kunnen plaatsvinden.

Vieringen, koren
5. We houden het liturgisch rooster zoals we het al tot en met zondag 23 januari hebben vastgesteld. In principe vieren we dan alleen fysiek in de eucharistische centra.
6. Van maandag 24 januari tot en met zondag 6 februari volgen we het liturgisch rooster voor weekends en door-de-week zoals we die in het najaar hebben vastgesteld, met dien verstande dat alle vieringen ná 17.00 uur komen te vervallen.
7. Voor weekendvieringen moet worden gereserveerd, zie onze pagina Vieringen. Er worden 50 aanwezigen toegelaten. Er kan een koorgroep zingen van maximaal 4 personen.
8. Koorrepetities kunnen plaatsvinden, maar wel alleen in de grote kerk en vóór 17.00 uur. Daarbij wordt 1,5 meter afstand gehouden en in zig-zag-formatie gezongen.

Bijeenkomsten, vergaderingen, koffie
9. Bijeenkomsten en vergaderingen vinden niet fysiek plaats, maar zijn alleen digitaal mogelijk.
10. Er wordt nog niet samen koffie gedronken na de vieringen.

Op dinsdag 25 januari besluit het kabinet opnieuw of er meer kan. Op basis van die persconferentie kijken wij dan ook weer verder. We hopen dat we elkaar in deze tijden vasthouden en wensen iedereen goede moed en zin en plezier bij alles wat momenteel wél mogelijk is.

Pastoraal team en bestuurscommissie Zuidoost TwentePrintversieParochie onder Corona t/m zondag 6 februari

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Mijn vrede laat ik bij jullie achter
door
past. werkster Carla Berbée
Wat is dan liefde?
door
pastoor Paul Daggenvoorde

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP