Scheppingsperiode 2022


Scheppingsperiode 2022: Luister naar de stem van de schepping!

Noteert u het in uw agenda? Van zaterdag 3 september tot zondag 2 oktober vieren we de Periode van de Schepping. Samen met heel veel mensen wereldwijd. Ook de katholieke kerken van Zuidoost Twente doen daaraan mee. De scheppingsperiode is bedoeld om mensen bewust te maken van de noodzaak de aarde te beschermen. Vooral voor onze kinderen en kleinkinderen en de generaties die na hen komen. Het is echt 5 voor 12 (als het niet al later is).

Laudato Si’
Rode draad bij alle activiteiten is de visie van Laudato Si’. Deze encycliek van Paus Franciscus uit 2015 roept op om beter te zorgen voor ‘het gemeenschappelijk huis’: onze mooie, unieke en onvervangbare aarde. En als bewoners daarvan delen mensen in de verantwoordelijkheid voor die zorg.

 

Medescheppers gevraagd 
Dat gemeenschappelijk huis is in gevaar. De noodzaak om zelf in actie te komen is dus groter dan ooit. En het mooie en hoopvolle is dat iedereen kan meehelpen. Want we kunnen niet langer wegkijken en roepen dat onze overheden het moeten oplossen. Wijzelf kunnen ook heel veel doen om beter voor onze omgeving te zorgen. Zo ontstaat onder onze handen beetje bij beetje een nieuwe, gezondere aarde en worden wij - zoals Paus Franciscus ons noemt - ‘medescheppers’ . 

 

Feestelijke startvieringen en ontmoetingen
Maar waar begin je en wat kunnen we dan doen? Daar gaan we het over hebben op zaterdag 3 september in de Bonifatiuskerk en op zondag 4 september in de St. Jan.
  • In de Bonifatiuskerk te Haaksbergen (Markt 20) vertonen we een korte film. Samen praten we erover na. Er zijn broodjes, er is koffie en thee. De korte film is vooral geschikt voor jongeren, maar uiteraard is iedereen welkom. We starten rond 16.30 uur en eindigen even na 18.00 uur waarna om 18.30 uur de startviering van de Scheppingsperiode begint. Vergeet niet uw mobiel mee te brengen!
  • In Enschede is de startviering op zondag 4 september om 10.00 uur in de Sint Jankerk (Haaksbergerstraat 251). Nadien is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee én iets lekkers. Tijdens en na de viering zijn er heel veel groene activiteiten voor kinderen. En voor alle anderen zal Gerard Moorman, de secretaris van de Laudato Si’ alliantie Nederland, een lezing verzorgen over Laudato Si’. U hebt uw mobiel hierbij nodig. Uitdaging: breng een zelfgebakken taart en doe mee aan de duurzame taart wedstrijd!

Programmaoverzicht Scheppingsperiode
Er zijn nog veel meer activiteiten gedurende de Scheppingsperiode. Wil je erbij zijn?

Meer informatie
Nadere informatie verkrijgbaar via Laudatosi@rkzuidoosttwente.nl


 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Waakzaam
door
parochievicaris Willy Rekveld
Adventskalender
door
jongerenwerkster Ans te Lintelo

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP