Slotviering St. Martinus

Zondag 20 november jl. werd afscheid genomen van de St. Martinuskerk in Losser. Het was een mooie en emotionele viering. Alle bezoekers kregen een boekje aangeboden van Historische Kring Losser, waarin de historie van de kerk staat beschreven, zodat vele dierbare herinneringen nog vaak kunnen worden herlezen. Dit boekje is evt. na te bestellen zolang de voorraad strekt bij de Historische Kring. Voor meer informatie, mail: secretaris@historischekringlosser.nl

De viering werd voorgegaan door pastoor André Monninkhof, pastor Willy Rekveld en Carla Berbée pw en muzikaal ondersteund door de koren van Losser, te weten de PKM, Vivace en het Ceciliakoor van de Maria Geboortekerk. Het was voor het laatst dat gevierd werd onder het symbolische kruis met de regenboog. 
De slotviering in de St. Martinuskerk eindigde met het wegbrengen door pastoraal team, misdienaars en acolieten van belangrijke kerkelijke en parochiële voorwerpen naar het nieuwe onderkomen in de H. Maria Geboortekerk. Nadat de Godslamp werd uitgeblazen werden de geconsacreerde hosties, het lectionarium, het doopboek, het overlijdensboek, het huwelijksboek, de H. Oliën, de Paaskaars en de Mantel van St. Martinus binnen gebracht in de H. Maria Geboortekerk.
Daarvan zijn foto's gemaakt door Frank van Hees. Bekijkt u de foto-reportage in ons foto-album (klik op de link).
Ook de Tubantia heeft een foto-reportage gemaakt van de viering. Deze kunt u zien in het artikel In beeld, Losser neemt met lach en een traan afscheid van Martinuskerk.

Van de St. Martinuskerk gaan ook mee naar de H. M. Geboortekerk: het Maria Vlucht beeld en het beeld van de Goede Herder, de twee houten beelden die jaren geleden meekwamen uit de kerk in Glane. Ook de kleine kruisweg en de gong van de St. Martinuskerk krijgen een nieuwe bestemming.

Zondag 27 november a.s., de eerste zondag van het nieuwe kerkelijk jaar en eerste Adventszondag, zal er een feestelijke viering in de H. Maria Geboortekerk zijn om 10.00 uur.
Tijdens deze viering zullen de parochianen van de St. Martinuskerk hartelijk worden verwelkomd, waarmee Geloofsgemeenschap Katholiek Losser een feit wordt.

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Ik geloof
door
parochievicaris Willy Rekveld
Met vallen en opstaan
door
pastoor Paul Daggenvoorde

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP