St. Maarten 2019

11 november is de dag dat ons lichtje branden mag: St. Maarten is weer in het land!
Ook binnen Maria Vlucht zijn er weer leuke activiteiten voor kinderen en wordt het verhaal van St. Maarten verteld:

 

GLANERBRUG

Zaterdag 9 november: Sint Maarten kinderviering
Zaterdag 9 november houden we om 17:30 uur een korte kinderviering in het teken van Sint Maarten. Iedereen is hierbij van harte welkom.
De viering vindt plaats in het Parochiehuis naast de kerk (Kerkstraat 18).

Zaterdag 9 november: Sint Maarten optocht Glanerbrug
Op zaterdag 9 november vindt er in Glanerbrug een Sint Maarten optocht plaats.
Vanaf 18:00 uur starten we bij het parochiehuis en lopen met lampionnen in onze hand een rondje door Glanerbrug. Opgave is niet nodig.
Onderweg komen we bij een aantal adressen waar we Sint Maarten liedjes zingen in de hoop dat we dan iets lekkers, leuks of gezonds krijgen.
Je kunt thuis vast beginnen met het oefenen van de Sint Maarten liedjes! Hier vind je de liedjes: St. Maartenliedjes 
De route die we gaan lopen: Start parochiehuis, Kerkstraat, Pastoor Meijerstraat, Spoorbaanstraat, Gronausestraat, Schoolstraat, Jacob Le Mairestraat, Abel Tasmanstraat, Gronausestraat, Veldstraat, Gagelstraat, Bentstraat, Veenpluisstraat en de Kerkstraat.

 

LOSSER

Zaterdag 9 november: Sinte Märten vöggelken
Op 11 november vieren we het feest van St. Maarten. Ook in Losser wordt dit feest in het dorp gevierd. Dit jaar worden de kinderen van groep 1 t/m 6 verwacht op zaterdag 9 november om
14.00 uur in de protestantse kerk op het Raadhuisplein. Je kunt St. Maarten ontmoeten in de kerk. Daar start de optocht door het dorp. De ondernemers van Losser delen snoep uit. De afsluiting zal bij ’t Lossers Hoes zijn.

Zondag 10 november: Gezinsviering St. Maarten
Als je Maarten heet, of Maartje, Martijn, Martine, Mart, dan heb je net als St. Maarten een extra feestdag! Op zondag 10 november om 9 uur willen wij dit feest graag met iedereen vieren in de H. Maria Geboortekerk. In de kindernevendienst zijn leuke activiteiten te doen. Tot slot mag je delen van iets lekkers en is er een rondgang met lampionnen.
Jij komt toch ook?

Martinikerlkes, Oranje Comité, Dorpsraad Losser, Ondernemers Losser, Gemeente Losser en Geloofsgemeenschap Katholiek Losser en de Protestantse Gemeente Losser.

 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Be-zieling
door
past. werkster Carla Berbée
We springen samen
door
parochievicaris Willy Rekveld

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP