St. Maarten in Maria Vlucht

Zondag 11 november is het St. Maarten!

ZATERDAG 10 NOVEMBER 2018: ST. MAARTEN IN LOSSER
Op zaterdagmiddag 10 november worden kinderen van groep 1 tot en met groep 6 om 14.00 uur verwacht in de H. Maria Geboortekerk. St. Maarten zal er dan ook zijn. Hij vertelt zijn verhaal over het delen van de jas/mantel. De kinderen zingen uiteraard dat mooie lied voor hem. Dan gaan ze samen in optocht door het dorp. Op 10 plekken wordt snoep uitgedeeld.  Want delen dat deed St. Maarten ook. We sluiten af bij ’t Lossers Hoes.
Deze middag wordt georganiseerd en mogelijk gemaakt door de Martinikeerlkes, Oranje Comité, Platform Losser, Ondernemers Losser, Gemeente Losser en Geloofsgemeenschap Katholiek Losser.

VRIJDAG 9 EN ZATERDAG 10 NOVEMBER 2018: ST. MAARTEN IN GLANERBRUG
Net als de afgelopen twee jaar zullen er kinderactiviteiten worden georganiseerd voor kinderen van de basisscholen (alle gezindten zijn welkom). Deze worden aangeboden door de creatieve werkgroep in Glanerbrug. 
  • Vrijdag 9 november begint om 14:30 uur, in het parochiehuis van de RK kerk aan de Kerkstraat, het maken van een Sint Maarten lampion. Onder begeleiding van een (groot) ouder kunnen kinderen een Sint Maarten lampion van twee papieren borden maken. De kosten zijn €1,00 per lampion. Opgave via creatiefmariavlucht@hotmail.com
  • Zaterdag 10 november om 17.00 uur is er een korte kinderviering die in het teken staat van Sint Maarten, in het parochiehuis van de RK kerk aan de Kerkstraat (achterste zaal). Tijdens deze viering wordt het verhaal van St. Maarten/St. Martinus verteld. Aansluitend om 17:30 uur begint de Sint Maarten lampionnetjes optocht bij het parochiehuis van de RK kerk. Deelname aan de viering is niet verplicht. 
De optocht gaat via de Kerkstraat, Pastor Meijerstraat, Spoorbaanstraat, Gronausestraat, Schoolstraat, Jacob Lamairestraat, Abel Tasmanstraat, Gronausestraat, Veldstraat, Gagelstraat, Benstraat, Veenpluisstraat terug naar het parochiehuis. Dus stevige wandelschoenen, een tas en eventueel regenkleding zijn belangrijke zaken om mee te nemen!

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Groei die naar het leven leidt
door
past. werkster Carla Berbée
Geloven in stilte
door
past. werker Frank de Heus

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP