Stem voor de Arienspublieksprijs!


STEUN ONZE BREIGROEP!
De dames van de breigroep uit Lonneker zijn genomineerd voor de Ariëns publieksprijs 2019. Deze prijs kan de breigroep een mooi geldbedrag opleveren ter ondersteuning van nieuwe projecten.

“Waar traditioneel brei- en borduurwerk goed kan doen”
Naar aanleiding van een jubileum in 2013 ontstond vanuit de ziekenbezoekwerkgroep spontaan de breigroep. Inmiddels bestaat deze uit ongeveer 30 dames. Op verzoek maakten ze een groot 20 m2 omvattend hongerdoek. Tijdens de veertigdagentijd breien, haken of maken de deelneemsters met een andere techniek iets moois voor de medemens.
Projecten variëren van troostdekentjes voor baby’s en kleine kinderen voor het medisch Spectrum Twente tot sokken voor zwervers. Door het jaar heen handwerken ze men voor een groot, door plaatsgenoten geïnitieerd, project in Gambia. De dames breien met groot enthousiasme, vormen een homogene groep, en vormen voor elkaar een sociaal netwerk.

In ons Bisdom zijn 34 projecten aangemeld, dus de dames hebben uw stem hard nodig. Stem via www.dkci-utrecht.nl op project nr. 31 van de breigroep: klik het rondje aan en vervolgens het blokje Vote. We hopen veel stemmen te vergaren, geef dit daarom door aan zoveel mogelijk familie, vrienden en kennissen.
Tot en met 10 oktober 2019 kan er via de website gestemd worden.

Alvast bedankt namens PCI Maria Vlucht,
Jozef Evering

Meer informatie over de Ariëns publieksprijs: 
De Ariëns Prijs voor Diaconie 2019 wordt in 2019 voor de zesde keer uitgereikt.
De prijs is in 2003 door het aartsbisdom Utrecht samen met het Ariëns-Comité en de Diocesane Kerkelijke Caritas Instelling in het leven geroepen om de inzet in caritas en diaconie te bemoedigen, te waarderen en hierdoor te stimuleren.
Ze draagt de naam van Alphons Ariëns, priester van ons aartsbisdom. Hij toonde grote betrokkenheid bij de in armoede verkerende arbeidersgezinnen in Twente. Hij bracht het katholiek sociale denken tot concrete praktijk in heel Nederland.
Voor de winnaars is er een geldbedrag en een kunstwerk. Daarnaast krijgt ieder genomineerd initiatief een aandenken. Net als in de vorige edities zal een publicatie gemaakt worden met daarin een portret van alle genomineerde activiteiten en projecten.
Er is een publieksprijs. Met de publieksprijs kunt u stemmen op wat u het beste initiatief vindt.
Nieuw is een ideeënprijs. Voor de ideeënprijs dient u een idee, plan of ontwerp in van een diaconaal initiatief, dat daadwerkelijk vernieuwend is.

 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Be-zieling
door
past. werkster Carla Berbée
We springen samen
door
parochievicaris Willy Rekveld

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP