Vastenactie 2023


Mensen onderweg… Vastenactie 2023

Vorig jaar waren meer dan 100 miljoen mensen op de vlucht voor geweld, natuurrampen, droogte, overstromingen, honger of armoede. De meeste mensen zoeken een veilige plek in de regio in de hoop daar een nieuw bestaan op te bouwen.

Awut vluchtte met haar kinderen voor de burgeroorlog in Zuid-Soedan. Een barre tocht bracht hen naar het stadje Malek aan de Witte Nijl. “Dagenlang onderweg zonder eten en drinken” vertelt ze. Bang en hongerig kwamen ze aan, zonder thuis, geld of eten. Maar ze werden met open armen ontvangen. Van de bewoners van Malek kreeg ze een stuk land en van de lokale partner van Vastenactie zaden en gereedschap. “Nu plant ik mijn eigen gewassen. Met hard werken kan ik mijn familie onderhouden”.

 
Doneer via deze QR-code Vastenactie 
Dit jaar steunen de parochies in Zuidoost Twente een project in Zuid Soedan. De 1500 deelnemers – overwegend vrouwen waaronder kwetsbare groepen als oudere vrouwen en vrouwen met een beperking - worden getraind in duurzame landbouw- en veeteeltmethodes. Doel is dat ze voldoende en gevarieerd voedsel voor hun familie kunnen verbouwen én voldoende zaaigoed overhouden voor het volgende seizoen. 

Zo helpt u mee!
Helpt u ook de ontheemden in Zuid Soedan een nieuw bestaan op te bouwen? Steun dan dit vastenactieproject door uw gift aan de tweede collecte in alle vieringen gedurende de vastentijd in onze parochie.

Werkgroep Vastenactie 2023

Vastenactie 2023: Mensen onderweg (korte versie) from Vastenactie on Vimeo.

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

De intocht in Jeruzalem
door
past. werkster Carla Berbée
Vrolijk opstaan uit je graf?
door
past. werker Frank de Heus

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP