Adventkrans of kerstbakje!


Adventkrans of kerstbakje!

Het is vrijdag voor de advent, o ja ik moet nog een adventskrans maken of er een kopen!
Toch maar snel naar de bloemenwinkel, ik zoeken, maar geen adventskrant te zien.

Kijk ik ze over het hoofd, die hebben ze toch wel? Ja zegt de mevrouw in de winkel loop maar even mee, en ja hoor, bij de kassa, deze verschillende kransen hebben wij zegt ze. Ik kijk even en zeg: dat is nou net niet wat ik zoek. Het waren kleurrijke adventskransen met rode kerstballen, getooid met engeltjes, fel gekleurde linten. Op naar de volgende winkel, zelfde verhaal, weer één volgende winkel, ook niet wat ik zoek. Het lijken wel kerstbakjes.

Na een klein uur richting huis zonder krans. Wat ik zoek? Een groene adventskrans met vier kaarsen en niet met fel gekleurde linten en kerstballen. Het lijkt erop dat men niet meer weet wat advent betekent! Toch maar zelf creatief zijn, een krans maken zoals je het hebben wilt, ja dus.

Volgens mij is de advent een tijd om tot bezinning te komen, ja toch? Langzaam elke week iets meer licht laten schijnen tot kerstmis, even iets minder uitbundig leven. Weet u, advent is toch een bijzondere tijd. Een tijd van voorbereiding, ons voorbereiden op het feest van kerstmis. Dat proberen wij in de kerk zichtbaar te laten worden, bewust te worden van deze tijd, iets minder kaarsen laten branden, iets mindere bloemstukken……….

Met kerst kunnen wij het feest van de geboorte van Jezus uitbundig vieren. Sinterklaas zwaaien we uit, en dan op naar kerst of toch eerst advent?

Ik wens u toe dat de tijd van de advent een mooie en bijzondere tijd mag worden, dat we ons mogen voorbereiden om de kerstboodschap te mogen ontvangen!

Goede advent,

voor straks……… zalig kerstfeest.

Auteur:
Diaken B. Huitink


Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Waakzaam
door
parochievicaris Willy Rekveld
Adventskalender
door
jongerenwerkster Ans te Lintelo

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP