Als een familie


Als een familie 
Wie is mijn moeder, wie zijn mijn broeders. Marcus 3,33

Jezus gaat naar huis en veel mensen stroomden samen. Iedereen heeft over Hem een mening. Het is niet allemaal familie van Jezus. Toch heeft Jezus een verhaal naar iedereen. Familie of geen familie.

Wie is mijn moeder, wie zijn mijn broeders is het antwoord van Jezus. We zouden kunnen zegen: Wie is mijn familie.
Jezus zegt: wie de wil van God volbrengt. Met andere woorden: Wie zichtbaar maakt tot waar je als familie bent geroepen. Geroepen tot verbondenheid in geloof, hoop en liefde.

Ook in het werkgebied waar ik mag werken als pastor is dat een gegeven dat ons allen gegeven is. Niet omdat het moet. Meer omdat het een verbinding geeft dat we samen een familie zijn. Om samen te bouwen aan datgene wat we vieren, wat we zichtbaar willen maken wat en wie we willen zijn. Gods volk, familie onderweg.

Daarvoor hebben we elkaar nodig. In de Franciscusparochie en Maria Vlucht en de Jacobusparochie. Eén familie, pastores en bestuur, Vrijwilligers op velerlei gebied. Allen die het geloof willen vieren en beleven. Dan zal het worden tot een grote familie.

Dan wordt het: Waar liefde mensen samenbrengt een welkom gebeuren. Een samenzijn in gastvrijheid. Samenkomen als zusters en broeders, als een familie in de Vader, de Zoon en de Geest.

Willy Rekveld, parochievicaris

 
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente columns

Teken van liefde
door
parochievicaris Willy Rekveld
Zaaien en oogsten
door
past. werker Frank de Heus

Bekijk meer columns

Like ons op Facebook

TOP