Als een mantel om mij heengeslagen


Het wordt steeds frisser. Welke mantel beschermt u tegen de koude?

Er was eens een blinde bedelaar. Gezeten aan de kant van een weg waarover veel mensen lopen. Beschut in een mantel. U kent hem. Want hij zit ook in een bekend Bijbelverhaal. Bartimeus is zijn naam. Blind is hij. Hoe dat precies zat, toen met hem, kunnen wij niet zien. Wel kunnen we ons iets voorstellen bij de mantel waarin hij zich beschermt tegen meer dan koud weer alleen. Want al ziet Bartimeus dan niet hoe mensen naar hem kijken; hij hoort en voélt het des te beter. Zijn mantel biedt beschutting tegen spot en schaamte.
Wanneer Bartimeus hoort dat Jezus langskomt roept hij heel hard om de aandacht. Tegen alle afwijzing in! ‘Ontferm u over mij’. Een krachtig en expliciet gebed om léven dat meer is dan overleven aan de kant, aan de grond, in een mantel.

Anders dan je misschien verwacht komt Jezus niet naar hem toe. Hij laat Bartimeus door omstanders bij zich roepen. Een taak van de kerk? Om te leven moet Bartimeus kennelijk tevoorschijn en in de benen komen: hij staat op en werpt zijn mantel af. Welke mantel zou u moeten afwerpen om te leven. En durft u in de benen te komen?

Pastoor Paul Daggenvoorde

Lees hier Marcus 10 (46-52) over de blinde Bartimeüs

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Waakzaam
door
parochievicaris Willy Rekveld
Adventskalender
door
jongerenwerkster Ans te Lintelo

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP