Bedevaart Lourdes - bericht 2 - donderdag 12 september


Donderdag 12 september

Onze dag begon rond de klok van 07.30 uur. Koffers in de bus en samen ontbijten, stokbrood met jam. De ochtend stond in het teken van de H. Theresia van Lisieux. We zijn bij haar kapel geweest, Theresia bezocht, daarna met de bus naar de Basiliek, in de crypte eucharistie vieren. De pelgrims waren zeer onder de indruk van de basiliek. De ochtend afgesloten met de lunch. Vanaf 13.30 uur een lange busrit.

De middag begon na het reisgebed met rust, even wegdutten. Sommige pelgrims hadden bij de lunch een lekker glas rode wijn gedronken dat gaf veel gelach en gekwebbel.

Er was in de middag bezinning, de dagtekst ging over: geloof en kerk zijn, waar is het geloof te vinden. In de ontmoeting met mensen? Ontmoeting is belangrijk ook in deze bedevaart, elkaar ontmoeten, dragen, samen de weg gaan.

In de bus is ook het nodige plezier, onze busleider Willem kan mooi vertellen, de chauffeur Naut kan moppen vertellen. De sfeer in de bus is goed.

Zo af en toe hoor je van pelgrims dat het moeilijk is, het verdriet uit het leven komt dichtbij, je hoort het in de verhalen. Hier en daar een traan die vloeit over de wangen van pelgrims. Dat mag en hoort bij onze bedevaart.

In de bus hebben we twee verzorgers van het ROC die helpen bij de zorg, en ons geweldig voorzien van koffie en drinken. Macy en Stephanie doen het geweldig. In de 2e bus zit Jochem, hij doet zijn maatschappelijke stage. Vanmorgen was hij acoliet in de viering, mooie ervaring voor hem

De eindbestemming voor vandaag is Niort, daar overnachten we om morgen het laatste stuk naar Lourdes te gaan.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

‘Verantwoordelijk-heid nemen’
door
Past. werker Frank de Heus
Het elfde gebod: Geniet!
door
Past. werkster Carla Berbée

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP