BetrouwbaarWie betrouwbaar is in het kleine, is ook betrouwbaar in het grote (Lucas 16,10)

In onze huidige maatschappij en met alle problemen die er spelen is een veel gestelde vraag: kunnen wij nog vertrouwen hebben in de toekomst?

Zijn zij die leiding geven nog betrouwbaar? Wordt er niet gesjoemeld met getallen, met woorden, in datgene wat ons wordt voorgehouden? Hoe gaan wij daarmee om? Wat is hierin onze keuze ten aanzien van de schepping, de aarde met al haar rijkdom, in alles wat aan ons is toevertrouwd?

Een goed beheer, rentmeesterschap, is van groot belang. Eerlijker, groener en liever is een leus die ik onlangs hoorde.
Een eerlijker verdeling, de aarde niet uitbuiten. Kansen voor eenieder. Verantwoordelijkheid nemen in wat ons aan rijkdom gegeven is. Deze rijkdom delen. Niet slim zijn in het bedenken van methodes waarbij je zelf nog rijker wordt.
Maar vindingrijk zijn hoe andere mensen ook behoorlijk kunnen leven. Rijk en arm in evenwicht brengen. Onvrede ombuigen naar vrede. Vrede die de komende zondag, Vredeszondag onze aandacht en gebed vraagt.

Als wij hierin oog en oor hebben voor de schepping, voor wie arm is, vluchteling is, zij die door de economische cricus diep geraakt worden. Pas dan kan de leus, eerlijker, groener en liever een waarheid worden in de Kerk en Samenleving. Dan komen wij, zij dichter bij elkaar. Dichter bij God en zijn rijk van vrede en gerechtigheid.

Vrede en alle goeds!

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Met vallen en opstaan
door
pastoor Paul Daggenvoorde
Wat gij wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander
door
past. werker Frank de Heus

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP