Dagboek vastenactie 2015


MOV groep Losser/Overdinkel                                Losser, 19-01-2015

We zijn een groep van 5 dames

Xaveria Sanders, Annemiek Koel, Yvonne Olde Meierink, Anita o.g. Beverborg en ik, Anja Heerink. We zijn vooral een werkende groep, we gaan helemaal voor onze projecten. Het mooiste vinden we de samenwerking met de basisscholen tijdens de Vastenaktie. We zijn verantwoordelijk voor vijf basisscholen, een ieder van ons maakt zich sterk voor één van deze scholen. We proberen er dan ook elk jaar weer iets speciaals van te maken.

De Vastenaktie is elk jaar hét grote project van het jaar. We beginnen er altijd in december al mee. Als we aan het landelijke project meedoen, nemen we natuurlijk ook al deel aan de Landelijke Startdag.

Dit jaar zijn wij door Ageeth Potma gevraagd om aan het eigen doel 'Krediet voor moeders en oma’s in Kenia” mee te willen werken. We hebben ons met de hele parochie Maria Vlucht voor dit project ingeschreven en dit ook al doorgegeven bij de Vastenaktie. Nu is het project tot nu toe nog niet goedgekeurd. Dit is voor ons een groot probleem. We stellen onze vergaderingen maar steeds weer uit, omdat we niets concreet kunnen plannen.

We hebben hier in Losser en Overdinkel alle vijf Katholieke basisscholen gevraagd, om ook dit jaar weer met het Vastenaktie-project mee te doen. Hierbij hebben we ook zonder goedkeuring, het project in Kenia aangegeven, en gelukkig…. Alle scholen doen weer mee.

Wij gebruiken voor de scholen het materiaal van de Vastenaktie en vullen dit aan met filmpjes, foto’s, leskisten en sprekers, die in de scholen het project voorstellen en het leefbaar maken. De scholen zijn sinds vorig jaar weer zeer te tevreden met het materiaal van de Vastenaktie. Nu moeten we maar duimen, dat het project zo snel mogelijk goedgekeurd wordt.

Wij vergaderen regelmatig samen met de andere MOV groepen van Maria Vlucht om eenheid in de parochiebladen en in de kranten te krijgen. Onze pastor met het profiel diaconie is diaken Bert Huitink. We worden door hem in alle onze activiteiten gesteund.

We proberen ook elk jaar aandacht te besteden aan het hongerdoek. Het loopt meestal als een rode draad door de hele vastenperiode. Het nieuwe hongerdoek is voor een leek een beetje moeilijk uit te leggen. Hoe we het dit jaar aanpakken, weten we nog niet. Misschien met een speciale hongerdoek-viering.

Het materiaal voor de collecte met de Vastenzakjes bestellen we volgende week. Een goede set van de Vastenaktie is om vanaf dit jaar maar één soort Vastenzakjes te hebben (niet speciale 'eigen doelen zakjes”). De collecte zelf heeft heel veel organisatie nodig. We zijn elk jaar weer op zoek naar nieuwe collectanten. Er lopen voor ons bijna 100 collectanten, die op tijd een brief krijgen wanneer en voor welk project van de Vastenaktie ze lopen. Ze krijgen een goede uitleg over het project, omdat ze bij het collecteren moeten weten waar het om gaat.

Sinds vijf jaar werken we elk jaar samen met twee jongeren, die de maatschappelijke stage bij ons doen. Ze werken dan de hele Vastenaktie-periode samen met ons aan het project.

MOV vergadering met pastor Bert Huitink, Annemiek, Xaveria en Anja

MOV vergadering Maria Vlucht met Annemiek, Marijke Lammers, Gerda Halman en Anja

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente columns

Het is goed dat we hier zijn
door
parochievicaris Willy Rekveld
Uithouden
door
pastoor Paul Daggenvoorde

Bekijk meer columns

Like ons op Facebook

TOP