De helden van Jezus


‘De helden’ van Jezus 
Bij het evangelie van zondag 19 februari, Mattheus 5, 38-48

Elke mens wil misschien wel bijzonder zijn. Je kunt willen uitblinken op het voetbalveld. Jongeren kunnen een ster op het podium willen zijn. Een influencer kun je willen zijn met duizenden volgers.

Het evangelie van komende zondag gaat daarover. Jezus vraagt ons buitengewoon te zijn. Maar dan net even anders als hiervoor genoemd.
Nooit om jouzelf. Om eigen roem. Altijd in relatie tot de ander.

En daarin blinken de ‘helden’ van Jezus anders uit dan die van onze tijd. De ‘helden’ van Jezus doorbreken de cyclus van geweld in onze wereld. Zij keren, als er geslagen wordt, ook de andere wang toe. Niet om laf te zijn of je te laten molesteren. Wel om het onrecht een halt toe te roepen. De angel uit de agressie te halen.

De ‘helden’ van Jezus zetten net een stapje meer, dan er van hun gevraagd wordt. Zij proberen een mens te zien in hun vijanden. Hen zelfs lief te hebben.

Zij groeten ook wie zij niet kennen.
Zij geven weg, wat zij kunnen missen en misschien zelfs wat zij niet kunnen missen.
Zij zetten zichzelf niet in het centrum, maar de ander. Zonder zichzelf te verliezen. En daarmee winnen zij een leven, dat goed doet en bevredigt.

Een leven in de geest van Jezus.

Frank de Heus, pastoraal werker

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente columns

Teken van liefde
door
parochievicaris Willy Rekveld
Zaaien en oogsten
door
past. werker Frank de Heus

Bekijk meer columns

Like ons op Facebook

TOP