De Stille Krachten


Op tv, YouTube en bij Nu.nl hoor je vooral spektakel en krijg je voorgeschoteld wat spectaculair is door de dag heen. En vaak ook de waan van de dag. Rellen, vandalisme, politiek gekrakeel, scheldpartijen, hulpverleners die belaagd worden. Luid en duidelijk hoorbaar, haarscherp voor de lens gebracht.

Wat je dan niet hoort en niet ziet, wat in de schemering blijft is het tegendeel daarvan. Verpleegkundigen die overuren maken, onderwijzers die vanachter het scherm in de klas toch met hun kinderen thuis verbonden blijven - zoveel mensen die gewoon hun werk doen waardoor onze samenleving kan doorgaan. Ook in coronatijd, zelfs bij een lockdown.

Het zijn deze stille krachten die zullen overwinnen. Laat dat goede maar oplichten. Laten we het goede maar bij name noemen; luid en duidelijk! Zoals de zorg eerder een luid applaus kreeg. Net zoals de klimaatmars zichtbaar heeft gemaakt hoe veel mensen zich zorgen maken over de Aarde voor onze kinderen en kleinkinderen. Het geweld moet stoppen. Het roer moet om.

Laten we omkijken naar elkaar. Alleen samen komen we verder. Hier. En wereldwijd. Geen steenwoestijn maar een wereld van groeikracht, licht en leven.
Dát verdient de spotlights!!

pastoraal werkster Carla Berbée

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Wie in de schaduw Gods mag wonen
door
past. werker Frank de Heus
Vrij zijn
door
jongerenwerkster Ans te Lintelo

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP