De Weg


De Weg
Laat uw hart niet verontrust worden (Johannes 14,1) 

In deze tijd ervaren veel mensen de onrust in hun leven. Dit brengt verdeeldheid in het leven. Hierin wordt gezegd, ‘men is de weg kwijt’. In ons stemgedrag is dat bijvoorbeeld te zien. In ons omgaan in woord en daad. In kerk en samenleving ervaren u, jullie en ik dat.
Vragen zijn er genoeg en wij krijgen daarop zo geen antwoord. Of mag ik zeggen wij zijn het antwoordt zelf.

Laat uw hart niet verontrust worden zegt Jezus. Heb maar geloof in Mij en in de ruimte die Mijn Vader geeft. Jezus noemt dat het huis van de Vader. Ik ga heen zegt Jezus om hierin een plaats voor jullie te bereiden.

Maar Hij zegt meer, de weg daarheen is jullie bekend. Hoe kunnen wij die weg kennen zegt Tomas. Ik ben die Weg zegt Jezus in datgene wat ik met jullie gedeeld hebt.

Ik benoem het zo: Jezus heeft het fundament gelegd. Zijn leerlingen, wij vrouwen en mannen, ouderen en jongeren mogen blijven bouwen op dat fundament. Bouwen aan een weg die toekomst geeft. Bouwen aan een huis waar ruimte is voor allen.

Dat wij samen eens dat huis mogen ervaren dat Jezus voor on heeft bereid. Dat wij die Weg gaan die ons oproept tot zorg en aandacht voor elkaar. Zorg voor de aarde en al wat geschapen is. Een weg die ons toekomst geeft in eenheid en niet in verdeeldheid. Een weg van Vrede en Liefde in de ruimte van onze tijd.

Willy Rekveld, parochievicaris

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente columns

Elkaar bevestigen
door
parochievicaris Willy Rekveld
Bidden
door
pastoor Paul Daggenvoorde

Bekijk meer columns

Like ons op Facebook

TOP