Dromen, durven doen...!?


Jongerenpastoraat

Dromen, durven doen...!?

Een tijdje geleden, toen we als begeleiders met elkaar het bovengenoemde thema voor het werkjaar 2011-2012 bedachten, had ik van onderstaande alleen maar 'durven dromen'.

Op 11 juli jl gebeurde nl. waar ik van bijna niet van durfde dromen. Ik zal er u deelgenoot van maken. Van 25 juni op 26 juni 2011 heeft een organisatiegroep van jong volwassen begeleiders, onder mijn leiding, vorm gegeven aan een grote activiteit voor
de jongeren. 50 jongeren kregen de kans om te overnachten in de St. Martinuskerk. Mede door de inzet van veel ander vrijwilligers werd het een geslaagde gebeurtenis die we met z'n allen niet snel zullen vergeten. Op 11 juli zaten we, als gehele begeleidersgroep bij elkaar om te evalueren. En verder te kijken naar het nieuwe werkjaar. En daar gebeurde het volgende.

Na de evaluatie bekeken we de mogelijkheden voor het komende werkjaar. De aftrap op 1 oktober (Jongeren aan Zet) moet weer actueel zijn en goed in elkaar steken. Daarom had ik bij Jeugdwerkbureau STAP onze wensen neergelegd en een offerte aangevraagd voor het totale pakket, dwz. theater en workshops.

Ik ben altijd heel open in financiele zaken dus legde ik die offerte voor aan de vergadering. En toen gebeurde het. De jonge begeleiders maakten me al snel duidelijk dat zij de workshops ook wel konden organiseren, de professionals van het jeugdwerkbureau zouden we niet nodig hebben. Zij konden het zelf wel! En dan zou het ook niet zoveeeeel geld kosten.

Ik was van binnen dolblij, maar ook wel en beetje huiverig. Want is dit niet waar je het al die tijd voor hebt gedaan? Zelfverzekerd en saamhorig besloten we een nieuwe organisatiegroep op te zetten om JAZ definitief vorm te geven. Wanneer bijna iedereen vakantie heeft gaan zij vergaderen, de workshops bedenken, afspraken maken een flyer en een persbericht maken, zelf verantwoordelijkheid nemen.

Super!

De oudere begeleiders in de vergadering waren het eens met deze beslissing en hebben, voor zover aanwezig, hun medewerking toegezegd. Ik ben me er terdege van bewust dat het invullen van de workshops en het coachen van de workshopleiders een belangrijke en tijdrovende vakantietaak is, maar ik ga er ook voor... omdat zij er voor gaan!

We are working on a dream..... ( Bruce Springsteen)

En het is gelukt!

Zaterdagavond 1 0ktober, JAZ Feeling Good. Theater en workshops.

Tijd: 19.00 u. - 22.30 u.

Plaats: Twents Carmel College Losser.

Auteur:
Ans te Lintelo


 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

‘Verantwoordelijk-heid nemen’
door
Past. werker Frank de Heus
Het elfde gebod: Geniet!
door
Past. werkster Carla Berbée

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP