Een Goede WeekLees hier de laatste Nieuwsbrief van het pastoraal team inzake corona
 

Een Goede Week, dat klinkt velen van ons een beetje vreemd. Zeker in deze tijd.
Onze wereld dichtbij en veraf gaan gebukt onder het Caronavirus. We worden overspoeld met informatie, stand van zaken en hoe wij met elkaar dienen om te gaan. En ook hierin spelen vele meningen, gedachten een rol. Er is afstand en toch proberen wij elkaar nabij te zijn. Hoe erg dit een inbreuk heef op ons leven, het leven van ouderen en jongeren, van ons allen hoeft geen betoog.

Zondag 5 april is het begin van de Goede Week. Een vreemde week, zeker nu wij in deze belangrijkste week in onze traditie niet kunnen samenkomen en vieren. Vreemd ook voor ons als pastores omdat we het vieren in een lege kerk met drie mensen in het Eucharistisch centrum van Enschede, Losser en Haaksbergen.

En toch, toch willen wij ons verbonden weten en met u, jullie dat levensverhaal vieren van Hem die de weg ten einde ging. Bejubeld, gezien als de grote held. Dienstbaar en vol liefde, dit ben ik voor jullie. Vernederd, bespot. Zijn  kruis, Zijn dood en verrijzenis. Het Passieverhaal dat zo het verhaal lijkt te zijn geworden van onze wereld en kerk, onze samenleving.

Een grote leegte overvalt ons en toch zijn er ook hoopvolle tekenen in deze tijd. De verbondenheid, de nabijheid op afstand, we mogen ze zien en horen. De saamhorigheid die ons in beweging zet, hoe kwetsbaar en gebroken nu alles is. Wat wij vieren in de Goede Week is dat wij Zijn leven vieren en daarin worden wij uitgenodigd óns leven te vieren, het leven van ons allen.

Dit komt zo goed tot uitdrukking in de tekst die we samen uitspreken na de instellingswoorden in de Eucharistie: Redder van de wereld bevrijd ons, Gij die ons hebt verlost door uw kruis en verrijzenis. De Goede Week, het opgaan naar Pasen, mag ons bemoedigen dat niet het lijden, niet de dood het laatste woord heeft maar het leven. De gebrokenheid en kwetsbaarheid, zeker nu in deze tijd, is Jezus' gebrokenheid en kwetsbaarheid. In die liefde brak Hij zichzelf. Dit ben ik voor jullie.

Moge ons dat kracht geven in wat wij vieren in de Goede Week. Pasen, nieuw leven. Ik wens u dat allen toe. Nieuw leven. Ondanks afstand een Goede Week. Wees niet bang zo zegt Jezus, Ik zal met u, jullie zijn, Vrede zij u, jullie.

Een Zalig Pasen. Blijf gezond en gezonden, in Geloof, Hoop en Liefde.

parochievicaris Willy Rekveld

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

‘Verantwoordelijk-heid nemen’
door
Past. werker Frank de Heus
Het elfde gebod: Geniet!
door
Past. werkster Carla Berbée

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP