Geestdriftig in het teken van het Kruis



U, jullie kennen denk ik allemaal wel de uitdrukking: Als Pasen en Pinksteren op één dag vallen. Deze uitdrukking is zo gek nog niet. Pasen en Pinksteren houden in dat wij gezonden zijn in het teken van het Kruis. Vader, Zoon en Heilige Geest. Hoe vaak tekenen wij ons niet met dat teken.

De Zondag na Pinksteren vieren wij dat teken in de Triniteit van God op het feest van de heilige Drie- Eenheid. Met uw veelgeliefde Zoon en met de heilige Geest zijt Gij één God, Wat wij weten en geloven van U, Vader, dat weten en geloven wij ook van uw Zoon en van de heilige Geest. Door en in deze Geest mogen wij groeien in het leven, net als die eerste Christenen. Geestdrift en Groeikracht in bezieling.

In ons eigen gezonden zijn hoop ik dat wij elkaar tot inspiratie zijn. Elkaar als het ware in vuur en vlam zetten in alle zekerheden en onzekerheden. Dat in het teken van het heilig Kruis onvrede vrede wordt; wat liefdeloos is, liefde wordt. Dat de Geest van de Verrezen Heer, de Zoon van de Vader, ons in beweging zet en dat wij in die beweging elkaar nabij zijn. Dat het feest van de Drie-Eenheid een antwoord mag zijn op Gods woord dat antwoord vraagt.

Ik hoop dat wij dat antwoord zijn op wat wij deze zondag zullen horen. 'Zozeer immers heeft God, de Vader, de wereld liefgehad dat Hij zijn eniggeboren Zoon heeft gegeven, opdat wie in Hem gelooft niet verloren zal gaan.' Dat ondanks het verschil in spreken en denken er een eenheid mag zijn in het teken van het Kruis, om elkaar ook in onze tijd te verstaan en naar elkaar te leren luisteren. 


Pastor Willy Rekveld. parochievicaris
 
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


Reageer



Door op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente columns

Blijf in mij
door
parochievicaris Willy Rekveld
De anderen
door
Dick Kohlwey

Bekijk meer columns

Like ons op Facebook

TOP