Gezegend


Gezegend.
‘Maria bewaarde al deze woorden in haar hart’ 

De geboorte van Gods Zoon is herdacht en gevierd. We naderen het Nieuwe jaar en sluiten het jaar 2022 af. In en met alle herinneringen die ook in onze gedachten, in onze harten zijn.

Op 1 januari vieren we Maria, de Moeder Gods, van de vrede.
In het Evangelie lezen we dat de herders Maria en Jozef en het pasgeboren Kind vinden. De herders zien en hoorden het verhaal. Zij getuigen, zij verwonderen zich over wat zij van de engel hadden gehoord. Maria bewaarde al deze woorden in haar hart en overwoog ze. Zij die wist dat haar Zoon een zegen was. Een zegen tot vrede en genade.

Terugzien op het jaar 2022 is ook vooruitzien. Het is als met die herders die op zoek gaan. Vertrouwen hebben dat God tot ons spreekt en ons wil zegenen. Tot ons spreekt in mensen zoals Maria, Jozef en de herders. Getuigen ook van datgene wat wij horen, zien.

Het is ook in het Nieuwe jaar samen op weggaan in onze parochie, onze geloofsgemeenschap. Datgene vieren wat wij met Kerstmis mochten vieren en delen. Licht en Vrede zijn voor elkaar. Ons hart laten spreken in de kleine dingen van alle dag. Dat wij ons dat wonder van de geboorte van God Zoon ons mag blijven verwonderen. Dat wij elkaar ruimte geven omdat Hij, Gods Zoon, ons die ruimte geeft en vrijheid. Hij die de naam geworden is ten einde toe.

Ik wens u, jullie mede namens het pastoraal team die zegen toe. Moge de Heer ons zegen en behoeden ook in 2023.
Zalig en gezegend Nieuw Jaar. 

Willy Rekveld, parochievicaris

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente columns

Geen wetenschap maar levenslessen
door
past. werker Frank de Heus
Eerst zien en dan geloven
door
parochievicaris Willy Rekveld

Bekijk meer columns

Like ons op Facebook

TOP