Halloween, Allerheiligen, Allerzielen


Halloween, Allerheiligen, Allerzielen

In allerlei culturen en godsdiensten komen feesten voor waarbij de doden worden vereerd en boze geesten moeten worden weggejaagd. Bijvoorbeeld omdat ze één keer per jaar vrij rondzwerven over de aarde. Halloween is zo’n soort feest. In Nederland is het vrij nieuw, net als Valentijn. Het is overgenomen uit Amerika, maar komt oorspronkelijk uit Engeland. De commercie speelt er handig op in, je kunt er bijna niet omheen. Het spreekt volgens mij vooral kinderen en jongeren aan.

In het jongerenpastoraat grijpen we ook onze kans. Verschillende oudere jongeren zullen zich vermommen en verstoppen in het Gerardus Majella Kerkebos in Overdinkel. De jongeren van het JP en van muziekvereniging Concordia lopen de route door het bos. Ze worden verrast door een enge of een gezellige griezel, krijgen groene limonade en enge snoepjes. Soms mogen ze een eng spelletje doen. 

Na de route grijpen wij de kans om te vertellen over 1 en 2 november, Allerheiligen en Allerzielen. Rond een lichtpunt in het donker, verzamelen we ons in een kring. Wie dat wil mag een verhaaltje vertellen over ‘WAT / WIE IS HEILIG (SUPER BELANGRIJK) VOOR JOU?” 

Uit andere jaren weet ik nog dat de tweede vervolgactiviteit veel indruk maakte bij groot en klein: Kaarsjes aansteken Soms vallen er stiltes, soms delen we met elkaar ons verdriet/ ons plezier. Ook hebben we nog een Halloween-bingo voor als het weer te slecht is… 

En dat is allemaal mogelijk op de avond van Halloween: 28 oktober 2022, 19.15 uur, Kerkebos Overdinkel, Hoofdstraat 78 (achter de Gerardus Majellakerk). Uitvalsbasis: Het Muziekhoes van Muziekvereniging Concordia. Een unieke samenwerking! Je hoeft geen lid te zijn om mee te doen.

Kom maar op als je durft!

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente columns

Teken van liefde
door
parochievicaris Willy Rekveld
Zaaien en oogsten
door
past. werker Frank de Heus

Bekijk meer columns

Like ons op Facebook

TOP