Het diaconale weekend


Het diaconale weekend     

Op 7 en 8 maart was in de kerken van Maria Vlucht het diaconale weekend met als centrale thema: Vertrouwen in vrouwen, kredieten voor moeders in oma’s in Kenia. In alle kerken van Maria Vlucht (vijf geloofsgemeenschappen) stond Vastenaktie centraal.

Gratie en rust

Eunita Maijwa, coördinator van het project dat wij met Vastenaktie steunen, sprak in drie kerken. Het was een bijzondere ervaring haar te mogen ontvangen en huisvesten bij ons thuis in Losser. Ik was, net als vele mensen in de kerken, meteen geboeid door haar verschijning en de manier waarop ze haar verhaal vertelde. Van de gratie en de rust, waarmee ze haar presentatie gaf zouden we allemaal veel kunnen leren.

Opbouwen en weer inpakken

Bovendien verkochten wij in dit weekend artikelen uit de Wereldwinkel in de kerken. Dat is een hele organisatie. Een week voor de verkoop gaan we naar de Wereldwinkel in Enschede toe en zoeken de dingen uit, die we willen verkopen. Dan moet alles worden opgehaald met een grote VW-bus en in kerken moeten stands worden opgebouwd. En uiteraard zijn we er om voor en na de dienst de artikelen te verkopen en naderhand alles weer op te ruimen. Dat doen we op zaterdagavond op twee plekken en zondagochtend ook nog in twee kerken. Het is goed dat we met zeven mensen (waaronder twee stagiaires) zijn!

Noabermaaltijd

Ondertussen wordt in het parochiecentrum alles klaar gezet voor de 'Noabermaaltijd'. Parochianen van de vijf geloofsgemeenschappen zijn uitgenodigd met elkaar koffie te drinken, elkaar te ontmoeten en dan gezamenlijk van een soepbuffet te genieten. Ook hier verkopen we de artikelen uit de Wereldwinkel. Ook Eunita was aanwezig. Het was een zeer geslaagde middag; veel gesprekken werden gevoerd en het gezamenlijk eten was bijzonder gezellig. In het hele weekend hebben we bijna voor €1075 artikelen verkocht!

Anja Heerink
MOVgroep Losser – Overdinkel

 

 

  

 

 

 

 

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente columns

Het is goed dat we hier zijn
door
parochievicaris Willy Rekveld
Uithouden
door
pastoor Paul Daggenvoorde

Bekijk meer columns

Like ons op Facebook

TOP